Rusia degradează, demonstrează statistica

bogatii-rusiei-isi-protejeaza-averile-de-putin-prin-companii-inregistrate-in-strainatate_size9Un articol mai vechi arată cum guvernul Federaţiei Ruse denaturează datele cu privire starea economiei şi dezvoltării sociale. Fostul director al Institutului de Statistică din Federaţia Rusă, Vasili Simcera a prezentat date autentice despre starea lucrurilor în Rusia.

Vasili Simcera a prezentat un raport care demonstrează faptul că instituţiile de stat din Federaţia Rusă mint în mod sistematic. Iată unele cifre pe care le-a făcut public Vasili Simcera:

Avuţia naţională a Federaţiei Ruse. Oficial: 4 trilioane de dolari. De fapt, conform datelor Institutului de Statistică: 40 trilioane de dolari. Suma este diminuată de 10 ori pentru ca statul să vândă oligarhilor şi străinilor la preţuri mici ce a mai rămas din proprietatea cei aparţine.

Ponderea investiţiilor în PIB. Oficial: 18,5%. De fapt: 12,2%. Această mărire a ponderii de investiţii în PIB crează o imagine falsă de prosperitate. De fapt economia ţării funcţionează conform principiului „cumpărat-vândut-furat”.

Creşterea PIB-ului: Oficial: 6%. De fapt: 4%. „Umfând” datele cu privire la creşterea PIB-ului statul încearcă să convingă societatea că angajamentul anunţat de guvern de a dubla PIB-ul în perioada anilor 2003-2010 nu s-a realizat din cauza crizei economice mondiale.

Ponderea populaţiei aparţinând grupurilor sociale declasate, % din totalul populaţiei. Oficial: 1,5%. De fapt: 45%. Potrivit Institutului de Statistică în Rusia sunt 12 milioande de alcoolici, peste 4,5 milioande de narcomani, peste un milion de copii fără adăpost.

Rata medie anuală a inflaţiei. Oficial: 6-8%. De fapt: 18,27%.

Decalajul de venituri a 10% celor mai bogaţi şi 10 % a celor mai săraci. Oficial: 16 ori. De fapt: 28-36 ori.

Citeşte mai mult pe http://exp.idk.ru/news/russian_rinok/obnarodovana-shokiruyushhaya-pravda-ob-istinnom-polozhenii-del-v-rossii/368434/