Rusia are mai mulţi fani la Tiraspol decât naţionala Moldovei

Naţionala de tineret a Republicii Moldova va întâlni Rusia pe şapte octombrie curent în cel de-al treilea meci în cadrul Preliminariilor Campionatului European de tineret din 2013, iar selecţionerul Sergiu Chirilov speră că publicul va susţine echipa antrenată de el, şi nu naţionala Rusiei, aşa cum s-a întâmplat în preliminariile trecute.

Chiar dacă echipa sa a pierdut primele două meciuri, 0-1 cu Portugalia şi 4-3 cu Albania, Chirilov este convins că mai sunt şanse de a prinde unul din primele două în grupe. „Întâlnim un adversar puternic pe şapte octombrie, dar avem şansa noastră. Echipa este în creştere şi sunt convins că vom face un meci bun cu ruşii la Tiraspol”, a menţionat antrenorul echipei de tineret.

Chirilov îşi pune mari speranţe în Anatol Cheptene, Sergiu Gheorghiev, Artur Ioniţă şi Gheorghe Andronic, care au fost convocaţi de Gabi Balint pentru meciul cu San Marino. „Sunt nişte jucători foarte buni şi din acest motiv au fost convocaţi la naţionala de seniori. Până a intra sub comanda lui Balint, aceştia trebuie să facă un meci bun cu Rusia”, a menţionat tehnicianul.

Vrem să aducem prima victorie

Căpitanul naţionalei Under 21, Artur Ioniţă, speră că echipa sa îşi va adjudeca primele puncte în preliminariile CE-2013. „Am pierdut primele două meciuri din grupă şi cred că e timpul să ne revenim. Chiar dacă jucăm cu o echipă puternică meciul începe de la 0-0. E timpul să aducem primele puncte în contul nostru”, a spus Ioniţă.

Chiar dacă meciul se va desfăşura la Tiraspol, antrenorul nu vrea să se repete istoria din preliminariile trecute, atunci când naţionala Rusiei a fost susţinută de mai mulţi suporteri tiraspoleni în dauna naţionalei Republicii Moldova. „Am rămas dezamăgit că la noi acasă nu suntem susţinuţi de propriii suporteri. Tiraspolul este în Republica Moldova şi drept urmare şi spectatorii de acolo trebuie să fie alături de noi. Sper că de data aceasta lucrurile vor intra pe un făgaş normal, iar băieţii vor simţi suportul celui de-al 12-lea jucător – publicul”, a conchis Sergiu Chirilov.

Meciul dintre Moldova şi Rusia se va juca pe 7 octombrie la Tiraspol, începând cu ora 16.00.

(V.H.)