Rusia ar putea impune embargo firmelor moldoveneşti ce reexportă produse din UE

aproape-20-de-mii-de-tone-de-mere-au-inghetat-pe-copaci--fermierii-solicita-interventia-urgenta-a-statului-1414498864

Federaţia Rusă ar putea impune noi restricţii la importul fructelor şi legumelor din R. Moldova, pentru întreprinderile autohtone care reexportă fructe și legume din statele Uniunii Europene, anunţă Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară din Rusia (Rosselhoznadzor), transmite eco.md.

După o şedinţă comună cu Serviciul de Stat pentru seminţe și protecția plantelor din Belarus, Rosselhoznadzor a anunțat că nu exclude impunerea interdicţiilor la importul de produse vegetale din R. Moldova pentru companiile depistate că reexportă produse din statele UE.

„Avem o preocupare specială pentru produsele livrate din R. Moldova. Volumul produselor vegetale, precum și morfologia lor sugerează că sub marca de produse fabricate în R. Moldova se livrează produse europene”, se arată într-un comunicat al serviciului sanitar rus.

În aceste condiţii, „nu este exclusă posibilitatea de a introduce restricții la importul de astfel de produse pentru companiile care au fost implicate în astfel de scheme ilegale”.

Totodată, autoritatea sanitară anunţă că va trimite în R. Moldova specialişti pentru a examina procesul de producţie a fructelor şi legumelor destinate exportului în Rusia.

Amintim că recent Rosselhoznadzor a depistat un lot de pere de origine necunoscută, care au fost reexportate în Rusia prin Belarus, de către firma „Silenval-Trans” SRL din satul Ustia, raionul Dubăsari.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)