Rugbiştii vor să-l înlăture pe Revenco de la şefia FMR

Rugbiul moldovenesc fierbe în preajma alegerilor pentru şefia federaţiei de profil. Federaţia Moldovenească de Rugby (FMR) are acum circa 100 de membri cu drept de vot, iar actuala conducere, în persoana preşedintelui Vasile Revenco, a refuzat aderarea a încă 100 noi membri.

Pentru funcţia de preşedinte al FMR, alegerile căruia vor avea loc pe 5 noiembrie, candidează trei persoane. Alături de actualul preşedinte, Vasile Revenco, vor candida Zaraf Tihon şi Vasile Tăbârţă.

Cei aproape 100 de jucători, care s-au adunat miercuri la sediul FMR şi au solicitat să devină membri cu drept de vot, au intenţia să-l înlăture de la conducerea federaţiei pe Vasile Revenco, despre care spun că „a pus mâna pe tot rugbiul din Republica Moldova”.

Jucătorii vor să susţină candidatura lui Zaraf Tihon, dar se pare că nu vor putea face asta. Actualul preşedinte, Vasile Revenco, a declarat că nu se împotriveşte ca rugbiştii să devină membri cu drepturi depline ai FMR, dar că nu este posibil până la alegerile din 5 noiembrie. „Cererile vor fi examinate de biroul federaţiei după alegeri”, le-a transmis Revenco sportivilor.

Cel mai bun rugbist din Republica Moldova, Alexei Cotruţă, a spus că nu-şi explică de ce Vasile Revenco nu vrea să accepte concurenţa la alegerile de pe 5 noiembrie. „Va fi un vot deschis şi, probabil, se teme de concurenţă”, a spus Cotruţă care a ameninţat că ar putea refuza pe viitor naţionala. În plus, sportivii au spus că vor înainta o plângere în instanţa de judecată.

Vasile Revenco a fost ales în această funcţie în 2006, anterior a fost selecţionerul naţionalei de rugby a Moldovei. (V.H.)