Ronaldo a înscris un singur gol din 41 de şuturi la poartă

Cristiano Ronaldo este departe de forma de anul trecut sau de acum doi ani, când înscria pe bandă rulantă. În acest început de sezon, portughezul are mari probleme în a înscrie. Conform unei statistici a sport.es, jucătorul Realului a tras în acest sezon nu mai puţin de 41 de şuturi la poartă (aproximativ zece şuturi pe meci).

Din acestea, doar unul singur şi-a atins ţinta, în ultima etapă, cu Real Sociedad. Însă nici cu acest gol nu se poate lăuda în totalitate, răutăcioşii creditându-l pe Pepe, cel care a deviat în plasă şutul portughezului.

Din echipa lui Mourinho, Ronaldo trage cel mai des la poartă, însă acest lucru trădează pe de o parte disperarea care l-a cuprins din cauza faptului că nu reuşeşte să înscrie. Fostul golgheter al lui Manchester United a trimis mingea spre poartă de 30 de ori în cele trei etape scurse din Primera. Nici cu Ajax, în Liga Campionilor, nu şi-a stricat media, şutând la poartă de 11 ori, fără însă a marca.

Ronaldo a fost anul trecut unul dintre golgheterii echipei, clasându-se pe locul trei în topul marcatorilor din Primera, cu 26 de reuşite. El a fost depăşit doar de Higuain, colegul său de la Real, care a marcat cu un gol mai mult, şi de Messi (34 de goluri). Portughezul a lăsat însă în urmă atacanţi pur sânge precum Villa, Forlan sau Ibrahimovic.