Romanul „Aici e dincolo” de Angela Aramă, lansat la Art House Café

Joi, 22 noiembrie, la Art House Café din incinta Teatrului „Eugene Ionesco” a fost lansată o nouă carte a jurnalistei Angela Aramă, romanul „Aici e dincolo”. A fost o seară pe fundalul muzical oferit de invitați speciali de la București, și anume Radu Pietreanu cu trupa „Vacanţa Muzicală”.

Angela Aramă a mărturisit: „Istoria acestui roman este probabil mai puțin interesantă. Am început să scriu pentru că mă plictiseam, apoi mi-a plăcut să fac lucrul acesta. Eroii m-au cucerit atât de mult, încât am așteptat câţiva ani să văd cum se încheie povestea lor, ca în cele din urmă să scriu și sfârşitul romanului”. Autoarea a rămas plăcut surprinsă când elevele de la „Școala TT” au urcat pe scenă, felicitându-și profesoara și oferindu-i un tort în formă de carte.

Prima persoană care a citit acest roman, în variantă electronică, a fost scriitorul Vladimir Beșleagă. Prezent la lansare, domnia sa a menționat: „Am în față un autor foarte pregătit, fin, cult. Când am citit, mi-am dat seama că este un roman foarte neobișnuit, de o frumuseţe rară, încât pare o lume aparte și stranie.” Scriitorul Nicolae Popa a adăugat în aceeași ordine de idei că avem de-a face cu un roman bine scris, antrenant ca subiect și care spune lucruri captivante nu doar despre personajele descrise, ci și despre universul interior al autoarei: „Cartea ne ajută să descoperim în Angela Aramă o personalitate și un spirit deosebit”.

Prozatorul, dramaturgul și publicistul Val Butnaru a precizat: „În general, o astfel de scriitură îmi este apropiată, iar romanul e unul deosebit în peisajul românesc”.

Autoarea a spus că la scrierea romanului nu a fost ajutată de nimeni, însă a fost susținută de multă lume în procesul pregătirii pentru tipar și le-a mulțumit tuturor. Lansarea s-a încheiat cu tradiționalele autografe acordate cu multă căldură de către autoare.

Serile de joi de la Art House Café vor continua pe parcursul stagiunii curente a Teatrului „Eugene Ionesco”, ele au devenit un punct de atracție pentru cei pasionați de cultură.

 

Ludmila Marian, stagiară