Romanul „Aici e dincolo” de Angela Aramă, lansat la Art House Café

Joi, 22 noiembrie, la Art House Café din incinta Teatrului „Eugene Ionesco” a fost lansată o nouă carte a jurnalistei Angela Aramă, romanul „Aici e dincolo”. A fost o seară pe fundalul muzical oferit de invitați speciali de la București, și anume Radu Pietreanu cu trupa „Vacanţa Muzicală”.

Angela Aramă a mărturisit: „Istoria acestui roman este probabil mai puțin interesantă. Am început să scriu pentru că mă plictiseam, apoi mi-a plăcut să fac lucrul acesta. Eroii m-au cucerit atât de mult, încât am așteptat câţiva ani să văd cum se încheie povestea lor, ca în cele din urmă să scriu și sfârşitul romanului”. Autoarea a rămas plăcut surprinsă când elevele de la „Școala TT” au urcat pe scenă, felicitându-și profesoara și oferindu-i un tort în formă de carte.

Prima persoană care a citit acest roman, în variantă electronică, a fost scriitorul Vladimir Beșleagă. Prezent la lansare, domnia sa a menționat: „Am în față un autor foarte pregătit, fin, cult. Când am citit, mi-am dat seama că este un roman foarte neobișnuit, de o frumuseţe rară, încât pare o lume aparte și stranie.” Scriitorul Nicolae Popa a adăugat în aceeași ordine de idei că avem de-a face cu un roman bine scris, antrenant ca subiect și care spune lucruri captivante nu doar despre personajele descrise, ci și despre universul interior al autoarei: „Cartea ne ajută să descoperim în Angela Aramă o personalitate și un spirit deosebit”.

Prozatorul, dramaturgul și publicistul Val Butnaru a precizat: „În general, o astfel de scriitură îmi este apropiată, iar romanul e unul deosebit în peisajul românesc”.

Autoarea a spus că la scrierea romanului nu a fost ajutată de nimeni, însă a fost susținută de multă lume în procesul pregătirii pentru tipar și le-a mulțumit tuturor. Lansarea s-a încheiat cu tradiționalele autografe acordate cu multă căldură de către autoare.

Serile de joi de la Art House Café vor continua pe parcursul stagiunii curente a Teatrului „Eugene Ionesco”, ele au devenit un punct de atracție pentru cei pasionați de cultură.

 

Ludmila Marian, stagiară

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)