Românii din Transcarpatia sunt îngrijorați de evoluțiile din Kiev

By Iulia Modiga

Sursa imagine: adevarul.ro

Comunitatea românească din Transcarpatia (Ucraina) privește cu îngrijorare evoluțiile de la Kiev – informează Agenția de presă RADOR, menționând că primarul comunei Biserica Albă din raionul Rahău, Gheorghe Berinde, a declarat pentru Radio România Actualități că românii din Maramureșul de peste Tisa susțin orientarea pro-europeană a noilor autorități ucrainene.

“Oamenii sunt în spirit mare de așteptare și multă populație, când va fi orice ordin de înrolare, eu cred că un număr foarte mare ar fi pregătiți de asta, pentru că problema de a destrăma Ucraina e o problemă gravă. Noi sperăm că la așa ceva nu se ajunge. Care ordin va veni, pe acela îl vom împlini. Oamenii din Transcarpatia sunt mai mult îndreptați spre Europa ca în altă parte, de aceea merg paralel – și nesiguranța în ziua de mâine, ce va fi, dar și o speranță că ceva s-ar schimba în folosul oamenilor și în bunăstarea lor” – a declarat Gheorghe Berinde, potrivit TOCpress.
InfoPrut precizează că Parlamentul republicii ucrainene autonome Crimeea a decis joi că peninsula este parte a Federației Ruse și că populația va ratifica această decizie la un referendum programat pentru data de 16 martie. Destabilizarea situației în Crimeea a început după ce opoziția a preluat puterea la Kiev. Oficialii ruși neagă implicarea militară sau de alt fel în această zonă autonomă din Ucraina.

Sursa: www.infoprut.ro/category/romani-fara-frontiere