România va susţine veteranii armatei române din R. Moldova

Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a avut o întrevedere în cadrul vizitei sale recente la Bucureşti cu vicepreşedintele Senatului Parlamentului român, Teodor Meleşcanu.

Cei doi oficiali au abordat atât probleme ce ţin de criza constituţională din Republica Moldova şi perspectivele soluţionării conflictului transnistrean, cât şi chestiuni legate de situaţia veteranilor de război care au luptat în armata română şi care locuiesc în Republica Moldova

În partea ce ţine de mecanismele de aplicare a legii cetăţeniei, s-a convenit că vor urma consultări cu Ministerul Justiţiei şi cel al Administraţiei şi Internelor pentru a stabili modalităţi concrete de ameliorare a acestora.

În ceea ce priveşte veteranii de război ce locuiesc în Republica Moldova, Teodor Meleşcanu a declarat că susţine amendarea cadrului normativ astfel încât şi aceştia să poată beneficia de drepturile acordate veteranilor armatei române ce locuiesc în România.

„Autorităţile române ar trebui să se implice mai activ în dezvoltarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană”, a declarat Teodor Meleşcanu în finalul întrevederii. Vicepreşedintele Senatului României a promis sprijinul Parlamentului şi al reprezentanţilor României în cadrul Uniunii Europene pentru intensificarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniune, inclusiv în partea ce ţine de eliminarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni.

La rândul său, Alexandru Tănase şi-a exprimat speranţa că în relaţiile dintre România şi Republica Moldova nu se va mai reveni la tensiunile care au existat în perioada regimului comunist, deoarece ambele state au numai de câştigat din dezvoltarea bunelor relaţii de vecinătate, un exemplu în acest sens fiind faptul că România este în prezent principalul partener economic al Republicii Moldova.

Jurnal.md

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)