România stă mai prost ca Moldova, dar speră la calificare

Contrar aşteptărilor, după eşecul cu Franţa, scor 2-0, România are doar două puncte după trei meciuri în preliminariile pentru Euro 2012 şi ocupă penultimul loc în grupă. Situaţia aceasta nu-l sperie pe Răzvan Lucescu, cel care crede că echipa mai are şanse să se califice, având şi un plan pe care trebuie să îl urmeze.

Calificarea la turneul final european de peste doi ani poate fi obţinută după un raţionament destul de simplu. În primul rând, România nu şi-ar mai permite decât un singur eşec până la finalul calificărilor şi acela ar trebui să fie cu Franţa, cea care, „în mod normal, câştigă pe teren propriu cu Bosnia”. După calculele lui Lucescu, Chivu şi compania vor trebui să obţină victorii pe linie pe teren propriu cu Bosnia, Belarus şi Luxemburg. Singura remiză acceptată până la finalul preliminariilor este una pe terenul echipei în care vedete sunt Dzeko şi Misimovic, pentru ca tricolorii să mai aducă încă şase puncte din deplasările din Luxemburg şi Albania.

“Meciul cu Franţa nu ne-a scos deloc din lupta pentru calificare!”, Răzvan Lucescu, selecţioner, România
“România nu mai este sub nicio formă ceea ce a fost odată. Dacă am avea şi noi jucători de la Arsenal sau Real Madrid, am juca altceva”, Răzvan Lucescu, selecţioner, România