România şi Republica Moldova se bat pentru Florescu

Selecţionerul Gabi Balint a trecut peste euforia tragerii la sorţi pentru preliminariile Campionatului European din 2012. Acesta este deja cu gândul la marile meciuri cu Olanda, Suedia, Finlanda, Ungaria şi San Marino, însă nu ştie deocamdată ce jucători va avea la dispoziţie.
Sorta internaţionalilor moldoveni care joacă în Rusia se va decide zilele acestea. Oficialii de la Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) aşteaptă cu sufletul la gură o decizie favorabilă a federaţiei de specialitate din Rusia. În cele două ligi ale campionatului rus evoluează 11 jucători moldoveni. „Este vorba de o echipă întreagă. Dacă nu se va rezolva situaţia celor 11 jucători cu paşaport rusesc, ne vom bate cu San Marino pentru evitarea ultimului loc”, a spus preşedintele FMF Pavel Ciobanu.
Gaţcan: Nu cred până nu văd

Internaţionalul Alexandru Gaţcan, care joacă la FC Rostov, a declarat pentru JURNAL că până nu vede decizia federaţiei de profil din Rusia nu poate comenta nimic. „S-a vehiculat că situaţia noastră se va rezolva în favoarea naţionalei, dar nu ştiu dacă merită să mă bucur sau nu. Până nu văd ceva oficial nu cred”, a spus mijlocaşul moldovean.
Naturalizarea poate începe
Pentru a suplini absenţa celor mai importanţi jucători moldoveni, selecţionerul Gabi Balint a propus să fie naturalizaţi câţiva jucători români. Primul pe lista acestuia este mijlocaşul lui FC Midtjylland, George Florescu. Jucătorul a evoluat anterior la FC Sheriff şi nu ar refuza această ofertă. „Faptul că George se va însura cu o moldoveancă ne-ar ajuta foarte repede să obţinem cetăţenia moldovenească. Apoi, el are deja 25 de ani şi n-a fost convocat să joace pentru România. Dacă vrea să apară şi într-o echipă naţională, Moldova e o oportunitate pentru el”, menţionează Balint.
Românii se tem să nu-l piardă pe Florescu
Declaraţia lui Balint i-a speriat pe oficialii Federaţiei Române de Fotbal (FRF). Titular la echipa daneză FC Midtjylland, George Florescu se anunţă a fi o noutate a lui Răzvan Lucescu pentru amicalul pe care România îl va disputa pe 3 martie cu Israel. Florescu l-a impresionat pe Lucescu junior prin disciplina sa.  Jucătorul român ar putea să nu mai evolueze niciodată pentru România dacă nu va fi convocat la următorul meci al acesteia.
„Dacă Răzvan nu mă convoacă, aleg Moldova”

Contactat de „ProSport”, Florescu a spus că a aflat de interesul Moldovei, dar are priorităţi clare. „Sunt hotărât, România are prioritate. M-am născut în România, am evoluat pentru naţionalele de juniori şi tineret. Însă nu m-a băgat nimeni în seamă până la venirea lui Răzvan Lucescu. Aş fi cel mai fericit dacă aş fi convocat pentru meciul cu Israel”, spune mijlocaşul.
„În cazul în care nu voi fi convocat, mă voi gândi serios şi la propunerea lui Gabi. Am 25 de ani şi viaţa de fotbalist e scurtă. Sunt sigur că meciurile jucate pentru o echipă naţională mă vor ajuta foarte mult”, a adăugat jucătorul lui FC Midtjylland.
Balint vrea primul meci la Chişinău

Foştii selecţioneri ai Moldovei nu îşi puneau problema dacă vor disputa pe teren propriu sau în deplasare primul meci dintr-un ciclu preliminar. „Nu contează unde jucăm. Depinde cum ne pregătim”, menţiona Igor Dobrovolski. Gabi Balint însă abordează această problemă mult mai serios, pentru că ştie cât de mult contează să debuteze cu o victorie în preliminarii. Acesta a pus condiţia ca primul meci să se joace pe teren propriu. Programul meciurilor din grupa E a preliminariilor Campionatului European din 2012 va fi cunoscut pe 17 februarie. Reprezentanţii celor şase echipe din grupă se vor întâlni la Amsterdam. Partidele din cadrul preliminariilor Euro 2012 vor avea loc în perioada septembrie 2010–octombrie 2011.