România mai speră la calificare!

Bosnia şi Belarus, principalele contracandidate ale României în grupa de calificare la Euro 2012, au câştigat cu scor simetric în etapa de marţi, 2-0, şi au trecut înaintea României în clasamentul Grupei D. Chiar şi în această situaţie, tricolorii păstrează şanse de a-şi asigura prezenţa în barajul de calificare la turneul final.

Concluziile: 1. România trebuie să câştige minimum trei jocuri din patru. 2. Meciurile-cheie sunt cele două jocuri dintre Bosnia şi Belarus. Ideal pentru tricolori ar fi ca măcar unul dintre ele să se încheie remiză! 3. Franţa să bată Bosnia pe 11 octombrie la Paris!

Calcule în funcţie de rezultatele României

12 puncte (patru victorii)

România totalizează 20 de puncte şi se califică direct la turneul final, de pe prima poziţie, cu condiţia ca Franţa şi Bosnia să facă remiză pe 11 octombrie. Cu înfrângere la Bucureşti (fără să dea gol) şi egal la Paris, Franţa ar acumula 20 puncte şi România s-ar clasa înaintea ei, la rezultate directe. Bosnia ar strânge tot 20 de puncte maximum, dar românii ar fi avantajaţi tot de rezultatele directe. Orice alt rezultat la Paris, pe 11 octombrie, ar asigura României locul doi şi implicit barajul (există şi o şansă foarte mică de a merge direct la turneul final din postura echipei cu cele mai multe puncte dintre cele de pe poziţiile secunde).

10 puncte (trei victorii şi un egal)

18 puncte. România s-ar califica la baraj, de pe poziţia a doua, doar în două situaţii: 1. Belarus bate Bosnia de două ori şi pierde la Bucureşti (acumulează tot 18 puncte, dar ar fi avantajaţi de rezultatele directe). 2. Unul dintre meciurile Bosnia – Belarus se încheie remiză, iar Franţa bate sau remizează cu Bosnia pe 11 octombrie. Bosnia ar acumula maximum 18 puncte şi România s-ar clasa înaintea ei la rezultate directe. Belarus ar ieşi din calcule (total, 16 p.).

9 puncte (trei victorii)

17 puncte. România s-ar califica la baraj de pe poziţia a doua doar în situaţia în care unul dintre meciurile Bosnia şi Belarus se încheie nedecis, iar Franţa bate obligatoriu Bosnia pe 11 octombrie. Bosnia ar acumula 17 puncte şi românii s-ar clasa înaintea ei la rezultate directe.

7 puncte (două victorii şi un egal)

15 puncte. România merge la baraj doar dacă ambele meciuri Bosnia – Belarus se termină egal, Belarus pierde sau face egal la Bucureşti şi Bosnia pierde la Paris. O astfel de variantă este însă de domeniul fantasticului!
Grupa D

1. Franţa 6 4 1 1 9-2 13
2. Belarus 7 3 3 1 6-2 12
3. Bosnia 6 3 1 2 8-7 10
4. România 6 2 2 2 8-6 8
5. Albania 6 2 2 2 4-6 8
6. Luxemburg 7 0 1 6 1-13 1

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)