România, mai favorită la Eurovision 2012 decât Republica Moldova

Pasha Parfeni are şanse să ajungă în marea finală

Au mai rămas zile numărate până la marele eveniment internaţional, Eurovision Song Contest 2012. În perioada 22–26 mai, la Baku, Azerbaidjan, va avea loc cele două semifinale ale concursului şi marea finală. Reprezentantul Republicii Moldova, Pasha Parfeni, şi-a încheiat turneul de promovare şi este preocupat de ultimele pregătiri înainte de plecarea sa la Baku, care va avea loc pe 13 mai.

Carolina CHIRILESCU

Întors din turneul de promovare a piesei „Lăutar”, Pasha este mulţumit de prestaţia sa şi de publicul care l-a primit destul de călduros în toate ţările pe care le-a vizitat, este vorba de Cipru, Israel, Olanda şi Marea Britanie. Puţin obosit, dar şi emoţionat, Pasha ne-a declarat că lucrează la ultimele pregătiri ce ţin de piesă, show, vestimentaţie. Dacă la începutul lunii martie, casele de pariuri cotau Republica Moldova pe locurile 33–34, acum piesa „Lăutar” este apreciată cu locul 20 în marea finală.

Pe site-urile de socializare şi youtube.com, Pasha are doar cuvinte de laudă, aprecieri pozitive şi susţinători din Germania, Australia, România, Grecia, Cipru, Turcia, Finlanda, Maria Britanie, Olanda ş.a.

România va ocupa locul 12 în finală

Trupa „Mandinga”, reprezentanta României, e considerată a 12-a favorită la câştigarea concursului, conform cotelor afişate de principalele case de pariuri. Melodia „Zaleilah”, compusă de Costi Ioniţă şi interpretată de „Mandinga”, are o cotă de 26,00 să câştige Eurovision 2012, indică bet365.com.

Potrivit bookmakerilor, favorită clară la câştigarea concursului se menţine Suedia, care va fi reprezentată de Loreen cu piesa „Euphoria”. A doua şansă de a câştiga Eurovisionul o au Rusia şi Italia, ambele cotate cu 8,00. Elena, solista trupei „Mandinga”, se află pe primul loc în topul celor mai frumoase concurente de la Eurovision 2012, conform unui clasament neoficial, bazat pe voturile cititorilor.

Armenia, inamicul numărul unu pentru Azerbaidjan

Armenia nu va participa la Eurovision în acest an din cauza conflictelor existente între cele două foste republici sovietice, relatează AFP. Potrivit comunicatului emis de televiziunea națională din Armenia, „deşi autorităţile azere au oferit garanţii de securitate tuturor ţărilor participante, preşedintele Azerbaidjanului a făcut o excepţie pentru unul dintre aceste state, declarând că inamicul numărul unu pentru Azerbaidjan sunt armenii din lumea întreagă. Nu există nicio logică să trimiţi un participant într-o ţară în care va fi primit ca un inamic”.

Cele două state îşi dispută de câţiva ani controlul asupra provinciei Nagorno-Karabah, o regiune separatistă din Azerbaidjan populată în majoritate de armeni, iar prelungirea acestor neînțelegeri fac din Caucazul de Sud o sursă de tensiune la nivel mondial, zona fiind situată strategic între Iran, Rusia şi Turcia.

Pasha Parfeni va evolua în prima semifinală a concursului, cu numărul 17. Pasha va concura cu reprezentanţii Muntenegrului, Islandei, Greciei, Letoniei, Albaniei, României, Elveţiei, Belgiei, Finlandei, Israelului, San Marino-ului, Ciprului, Danemarcei, Rusiei, Ungariei, Austriei şi Irlandei.

Ediţia a 57-a a concursului „Eurovision” va avea loc în perioada 22-26 mai 2012 la Baku, capitala ţării câştigătoare din anul trecut. Duetul Ell şi Nikki, care a reprezentat Azerbaidjanul, a câştigat concursul care a avut loc în Germania.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)