România curată // Fostul judecător constituţional Toni Greblă, reţinut de DNA, pentru capre

grebla_3

Fostul judecător constituţional din România, Toni Greblă (foto), este acuzat că a sprijinit exporturi ilegale în Federaţia Rusă în timp ce Moscova impusese un embargou în acest sens. Procurorii spun că Toni Greblă – fost prefect de Gorj, fost senator PSD şi fost preşedinte al Comisiei Juridice din Senat – l-ar fi sprijinit pe finul său, omul de afaceri de etnie romă Ion Bîrcină, pentru ca firma acestuia să obţină mai multe contracte. În schimbul favorurilor, fostul judecător constituţional ar fi primit o maşină de 56.000 de euro şi rochii pentru soţie, scrie gandul.info.

A fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce a fost chemat la audieri în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie. El a declarat că este convins că adevărul va ieşi la iveală pentru că el nu a „devalizat banul public”, iar unele acuzaţii sunt interpretări fantasmagorice. Avocatul său a explicat că Greblă a fost reţinut pentru că, spun procurorii, ar fi încercat să vândă 50 de capre printr-un interpus.

Avocatul lui Toni Greblă a declarat că fostul judecător al CCR a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, pentru că ar fi încercat să vândă 50 de capre printr-un interpus. Greblă are o fermă, unde creşte printre alte animale şi struţi. „Procurorii, ca să meargă până la capăt cu umilirea, au venit cu această acuzaţie: că ar fi încercat să-şi vândă caprele pe care nu le are. Un avocat a făcut un autodenunţ”, a declarat avocatul.