România boicotează summit-ul de la Varşovia // Lumi paralele

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, a confirmat miercuri că preşedintele Traian Băsescu nu va participa la summit-ul de la Varşovia, deoarece „gazdele reuniunii din acest an au decis invitarea unei entităţi care nu este recunoscută ca stat de către ţara noastră”.

“În perioada 27-28 mai, la Varşovia, va avea loc cea de-a 17-a Reuniune a şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est. Având în vedere că gazdele reuniunii din acest an au decis invitarea unei entităţi care nu este recunoscută ca stat de către ţara noastră, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu va participa la acest eveniment“, a precizat Valeriu Turcan, purtător de cuvânt al şefului statului român, întrebat despre informaţiile apărute în presa sârbă conform cărora România nu va participa la summit-ul de la Varşovia.

Serbia, România şi Slovacia vor boicota summit-ul liderilor din Europa Centrală şi de Sud-Est, care va avea loc la sfârşitul săptămânii la Varşovia în prezenţa preşedintelui american, Barack Obama, din cauza Kosovo, susţine un cotidian sârb, citat de B92 în pagina electronică de marţi.

Potrivit cotidianului „Danas”, decizia a fost luată „deoarece Kosovo va fi tratat ca stat egal”.

Polonia a decis să îl invite la reuniune pe preşedintele Kosovo, Atifete Jahjaga. (mediafax.ro)

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)