România a renovat Secția Alergologie a Institutului „Mamei și Copilului”

 

Grație suportului financiar oferit de Guvernul României, în valoare de 2,3 milioane de lei, a fost renovată și mobilată Secția alergologie pediatrică din cadrul Institutului „Mamei și Copilului”. Acum copiii care suferă de diferite maladii alergice: astm bronşic, dermatite atopice, urticarii, afecţiuni toxico-alergice se pot trata într-o secție dotată și renovată din cadrul unicei secții de alergologie pediatrică din R. Moldova.Secţia alergologie este destinată efectuării examinărilor şi tratamentului a 20 pacienţi, cu vârsta cuprinsă între o lună și 18 ani. În perioada august 2016–ianuarie 2017 în secţie a fost efectuată reparaţia capitală a tuturor încăperilor: şapte saloane, sală de proceduri, sufragerie, bucătărie, birouri ale colaboratorilor, blocuri sanitare, cu înlocuirea totală a mobilierului.

În cadrul secţiei lucrează doi medici, doctori în medicină, şapte asistente medicale şi şapte infirmiere. Valoarea investiției a constituit peste 110.000 de euro, iar lucrările fac parte din proiectul de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente a maternității și departamentului pediatrie din cadrul Instituției Medico-Sanitare Publice Institutul Mamei și Copilului, finanțate de Guvernul României, din bugetul Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare.

Întregul proiect, finanțat cu suma de 2,5 mil. Euro,  a debutat la începutul anului 2015 și urmează a fi finalizat în a doua jumătate a acestui an cu renovarea Secției de Cardiologie și a unui laborator imunologic.