„ROGVAIV”, un spectacol împotriva homofobiei, în premieră la Chişinău

Astăzi, la ora 20.00, la teatrul-spălătorie (str. Eminescu 72) din Chișinău va avea loc premiera spectacolului „ROGVAIV” de Bogdan Georgescu, cu Emilian Crețu, Veaceslav Sambriș, Ina Surdu, Doriana Talmazan și Irina Vacarciuc, un performance de artă activă împotriva intoleranței (și cu precădere a homofobiei) în spațiul public. Spectacolul a fost creat ca rezultat al unei rezidențe de o lună pe care regizorul-dramaturg Bogdan Georgescu a avut-o în Republica Moldova.

Premiera va fi precedată, la ora 18.00, de lansarea arhivei-curățătorie (21 iunie) și va fi urmată miercuri, 22 iunie, la ora 12.00, de o masă rotundă, un dialog despre arta activă, rolul arhivei în practica artistică și noile dramaturgii, la care participă dramaturgul și regizoarea Gianina Cărbunariu, Nicolae Mandea, decanul Facultății de Teatru a UNATC, Irina Gâdiuță, manager artistic (Centrul Comunitar „laBomba”) și criticul Iulia Popovici, împreună cu Bogdan Georgescu, dramaturgul Nicoleta Esinencu, unul dintre inițiatorii teatrului-spălătorie, Vladimir Us, artist vizual, fondator al Asociației „Oberliht”, regizori, actori etc.

Întâlnirea este organizată cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău.

Pe 22 iunie (ora 20.00) va fi prezentat spectacolul „Kebab” de Gianina Cărbunariu, în regia Olesei Sveclă, avându-i în distribuţie pe Ion Borş, Ştefan Bouroşu, Elena Mocanu, studenţi la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău.
Toate evenimentele au loc la teatrul-spălătorie, în localul „Gin Do & Contrabass”, str. Eminescu 72.

The following two tabs change content below.