Rogozin reacţionează cu ameninţări la Declaraţia Parlamentului de la Chişinău privind retragerea trupelor ruse: „Ați uitat ce a pățit Georgia în 2008?”

 

 

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a reacţionat cu ameninţări la Declarația privind retragerea trupelor ruse din Republica Moldova votată astăzi, 21 iulie, de către Parlamentul R. Moldova. Rogozin ne-a amintit, într-un comentariu pe Facebook, de războiul din 2008 din Georgia, când Federaţia Rusă a atacat această republică în urma încercării de a înlătura trupele ruse din Osetia de Sud.

„Apropo, atunci când Georgia a atacat civili din Osetia de Sud și pacificatorii ruși, Parlamentul lor au cerut de asemenea retragerea trupelor ruse. Toți țin minte cum s-a terminat această situație”, a insinuat Rogozin. Rogozin a atașat o știre din 2007 a Agenției Ria Novosti cu titlul „Georgia dezbate problema modificării statutului de pacificare în Abhazia”. Acesta se referă la un punct din declarația de Parlamentul de la Chișinău în care se menționează același lucru: R. Moldova […]’INVITĂ mediatorii și observatorii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean să inițieze discuții politice privind transformarea mecanismului actual de menținere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internațional”.

Amintim că Parlamentul R. Moldova a adoptat astăzi cu votul a 61 de deputați o Declarație privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Inițiativa a fost susținută de fracțiunile PDM, PLDM, PL și de Grupul Popular European, în timp ce comuniștii au lipsit, iar socialiștii au părăsit sala de ședință în semn de protest.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)