Robert Pattinson, rudă cu Vlad Ţepeş

Actorul britanic Robert Pattinson, starul francizei „Amurg/ Twilight”, este înrudit cu Vlad Ţepeş, voievodul român, devenit contele Dracula, însetat de sânge în celebrul roman al lui Bram Stoker (1897), potrivit experţilor în genealogie, citaţi de ancestry.com.

Experţii în genealogie susţin că Pattinson şi Vlad Ţepeş (1431–1476) sunt înrudiţi prin intermediul actualei familii regale britanice. Robert Pattinson, în vârstă de 24 de ani, este o rudă îndepărtată a prinţilor William şi Harry, pe linie paternă, probabil prin intermediul familiei Pickering, care a trăit în nordul Angliei la începutul anilor 1500. „Fără să mai fie vorba de această dată de mituri şi de magie, am descoperit că regalitatea şi vampirii abundă în trecutul familiei lui Pattinson, făcând astfel ca viaţa lui să fie la fel de supranaturală ca şi aceea pe care o are pe marele ecran”, a comentat Anastasia Tyler.

Robert Pattinson interpretează rolul vampirului Edward Cullen în franciza cinematografică, inspirată din romanele autoarei americane Stephenie Meyer. Primele două lungmetraje din această franciză de succes – „Amurg” de Catherine Hardwicke şi „Saga Amurg: Lună Nouă”, în regia lui Chris Weitz – au obţinut încasări de 1,1 miliarde de dolari.

Volumele scrise de Stephenie Meyer – „Amurg” şi continuările „Lună Nouă”, „Eclipsa” şi „Zori de Zi” – au fost vândute în peste 100 milioane de copii pe plan mondial, potrivit editurii britanice „Little, Brown Book Group”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)