Robert De Niro, respins pentru primul film „Naşul”

The Godfather movie image Robert De NiroConsacrat drept unul dintre cei mai buni şi iubiţi actori de la Hollywood după roluri faimoase ca în „Mean Streets” sau „Taxi Driver”, este aproape de neconceput ca lui Robert De Niro să îi fie refuzat vreun rol. Totuşi, în urmă cu mai bine de 40 de ani, actorul a fost respins la audiţiile pentru rolul lui Santino Corleone din primul film al trilogiei „Naşul”.

Iubitorii cunoscutei serii „The Godfather/ Naşul” ştiu cu siguranţă că rolul lui Santino „Sonny” Corleone din primul film al francizei este interpretat de James Caan. Un lucru mai puţin cunoscut este că Robert De Niro, care i-a dat viaţă tânărului Vito Corleone doi ani mai târziu, a participat la audiţii pentru primul film al lui Coppola, dar a fost respins în ciuda unei probe video fermecătoare, scrie dailymail.co.uk, preluat de mediafax.ro.

Actorul, în vârstă de 70 de ani, nu avea nici 30 de ani la momentul probei. În înregistrarea video, tânărul De Niro apare purtând o pălărie neagră din fetru şi o cămaşă gri încheiată până la gât în timp ce se roteşte în încăpere înainte să dea ochii cu camera.

Cu un zâmbet uşor psihotic pe care De Niro l-a folosit cu succes şi patru ani mai târziu, în rolul din „Taxi Driver”, actorul rosteşte una dintre replicile faimoase ale lui Sonny: „That’s what you do, you get his brains all over your nice Ivy League suit. You can prove it to me, go ahead and do it”/ „Asta faci tu, îi împrăştii creierii pe tot costumul tău drăguţ de Ivy League. Poţi să mi-o dovedeşti, poftim, fă-o”.

Motivul pentru care De Niro a fost respins ar putea fi vârsta lui fragedă din acea perioadă, potrivit părerilor vehiculate pe internet. Alte surse bine documentate atrag atenţia asupra fricţiunilor existente între studioul Paramount şi regizor – astfel, alegerea lui Al Pacino în rolul principal al lui Michael Corleone ar fi fost permisă de Paramount doar dacă Ford Coppola îl distribuia pe James Caan în rolul lui Sonny.

Ulterior, Coppola a comentat astfel prestaţia lui De Niro de la audiţii: „A fost spectaculos, dar a fost un Sonny în postura de criminal, ceva ce nu s-ar vinde niciodată”.

Actorul avea să devină consacrat în lumea filmului în 1973, prin rolul din filmul „Mean Streets” al lui Martin Scorsese, iar primul Oscar avea să-i revină anul următor, pentru rolul lui Vito Corleone din al doilea film „Naşul”

De Niro a admis recent că este recunoscător pentru faptul că nu a cunoscut faima decât după vârsta de 30 de ani.

„Am jucat în ‘Naşul 2’ când aveam 31 de ani, deci am avut parte de toată tinereţea înainte de succesul ăsta”, a declarat actorul în 2011 pentru Parade.com. „Văd unii actori care sunt atât de tineri când îşi încep cariera, iar ăsta e un lucru bun, dar e o experienţă diferită”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)