Riscă 10 ani de puşcărie pentru că au scos din RM 30.000 de dolari

Angajaţii Comisariatului de poliţie în transport Aerian (CPT) au reţinut două femei, de 31 şi 55 de ani, pentru că au încercat să scoată ilegal din ţară 30.000 de dolari, informează mai.md.

Femeia în vârstă de 31 de ani a fost reţinută când a încercat să scoată ilegal din ţară 15.000 de dolari. Suspecta urma să plece cu avionul spre Moscova, dar a fost prinsă de oamenii legii chiar în Aeroportul Internaţional Chişinău. Valuta a fost depistată într-o geantă pe care femeia o ţinea în mână. Ca rezultat al măsurilor întreprinse, oamenii legii au constatat că banii nu au fost declaraţi la vama RM.

Cea de-a doua femeie, în vârstă de 55 de ani, a fost reţinută de angajaţii de la CPT în timp ce urma să plece cu ruta aeriană „Chişinău–Instanbul”. După percheziţia corporală, poliţiştii au depistat 15.000 de dolari, nedeclaraţi controlului vamal.
În ambele cazuri au fost iniţiate cauze penale în baza articolului 248, aliniatul 5, Codul Penal al RM, „Contrabandă”, conform căruia suspectele riscă până la zece ani de puşcărie.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)