Ricu Vodă: „Mi-am dorit foarte mult acest concert”

SHOWBIZ // „Concertul e un vis al meu, este ca o jucărie pe care un copil şi-o doreşte foarte mult. Mă bucur că, în sfârşit, dorinţa mea s-a îndeplinit”

Cu bani puţini, fără sponsori, dar susţinut de colegi şi de cei dragi, Ricu Vodă şi-a sărbătorit 50 de ani cu un concert de excepţie. Artistul şi-a văzut visul cu ochii pe 27 octombrie, exact la o zi după ce a împlinit frumoasa vârstă de 50 de ani. Concertul a avut loc la Filarmonica Naţională, a fost primul său concert solo.

Carolina CHIRILESCU

Înconjurat de prieteni, cei dragi şi aplaudat de spectatori, Ricu Vodă, emoţionat ca niciodată, şi-a susţinut primul său concert solo. Pe scena Filarmonicii Naţionale au răsunat piesele de altădată ale interpretului, unele uitate deja, dar vocea s-a incomparabilă a fost recunoscută de toată lumea. Alături de cântăreţ au evoluat prietenii şi colegii săi de breaslă, precum Valy Boghean, Aurica şi Valeriu Cordineanu, Alexandru Lozanciuc, Anatol Mârzenco, Irina şi Anatol Bivol, Doiniţa Gherman, Georgeta şi Oxana Ciorici. „Mă bucur că am prieteni, le sunt recunoscător că sunt lângă mine şi mă susţin, mai ales într-o asemenea seară frumoasă”, spune Vodă.

A cântat celebra piesă „Aleargă caii” şi altele care au făcut furori în anii 1980–1990. La cei 50 de ani, spune că şi-a făcut cel mai frumos cadou, acest concert, pe care l-a organizat de unul singur. „Am căutat sponsori pentru finanţarea reprezentaţiei. Mi-am dorit foarte mult ca evenimentul să aibă loc la Palatul Naţional, dar, din păcate, nu mi-am permis. Nu am avut 40 de mii de lei pentru arendă, de aceea am ales sala Filarmonicii Naţionale, mai ales că acolo mi-am început cariera de artist.”

Vrea să făcă un videoclip şi să devină bunic

După ce şi-a îndeplinit dorinţa de a avea un concert solo, Ricu Vodă are şi alte vise care speră să devină realitate cât mai curând. Vrea să filmeze un clip la piesa „Bătrânul castan”. „Vreau să am şi un clip frumos, cum fac interpreţii tineri în străinătate, dar am nevoie din nou de mulţi bani, de aceea mă gândesc să fac un clip mai simplu acasă”, declară artistul.

Pe lângă acest lucru, Ricu Vodă mai vrea să devină bunic. Artistul are o fiică, Ana, din prima căsătorie, care speră că îi va îndeplini dorinţa cât mai curând: „Regret foarte mult că nu am avut mai mulţi copii, am doar o fată şi îi mulţumesc lui Dumnezeu şi pentru asta. Sper ca ea să-mi dăruiască un nepoţel, asta e cea mai mare dorinţă pe care o am acum”. Pe lângă faptul că nu a avut mai mulţi copii, artistul regretă că nu şi-a finisat studiile.

Acest lucru s-a întâmplat din cauza că s-a însurat la 19 ani, trebuia să muncească mult ca să-şi întreţină familia. A fost nevoit să lucreze şi ca zidar ca să câştige un ban. Viaţa interpretului a fost destul de grea, a suferit foarte mult la despărţirea de prima soţie din cauza căreia s-a apucat de băut. A fost marcat de trădarea prietenilor şi a unor colegi de breaslă, timp de zece ani a trăit la limita sărăciei.

A fost adoptat

Ricu Vodă a crescut într-o familie de artişti. Tatăl său, Gheorghe Vodă, a fost un poet cunoscut, scenarist, regizor de filme, iar mama sa, Nina Vodă-Mocreac – o actriţă apreciată. Puţini ştiu că pe când avea nouă luni, a fost adoptat. „Tatăl meu biologic a părăsit-o pe mama. În toţi aceşti ani, l-am văzut doar de vreo trei ori, ultima dată ne-am întâlnit pe când aveam 20 de ani. Nu mă interesează soarta lui, aşa cum nici pe el nu l-a interesat persoana mea. Unicul meu tată este Gheorghe Vodă, cel care m-a crescut, m-a educat şi mi-a oferit dragostea de părinte. Cel care mi-a dat viaţă mi-a cumpărat doar o singură dată, pe la 7 ani, o pereche de pantaloni şi un trenuţ. Atât! Pentru mine, el a fost şi va rămâne un străin”, a relatat interpretul ceva timp în urmă pentru „apropo”.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)