Ricky Ardezianu: „Toţi credeau că vor mânca colac cald!”

Acum un an, Ricky Ardezianu a dispărut subit din vizorul publicului, iar prietenii săi nu îndrăzneau să-l întrebe ce se întâmplă în viaţa sa. Din copilărie, artistul suferă de psoriazis (n.r. – boală dermatologică cronică care determină o creştere rapidă și exagerată a celulelor pielii, având ca rezultat apariţia unor plăci tegumentare îngroşate (hipercheratozice), albicioase), boală de care a suferit şi bunelul său.

Niciodată nu mi-am permis să umblu mai dezgolit pentru că aveam ce ascunde. Fiind înrolat în armată pe Insulele Kurile, am avut ocazia să mă scald în gheizere cu apă termală, acidulată. Nu m-a ajutat acest tratament, mi s-a agravat şi mai mult starea. În 2009, mi s-a făcut pielea ca la rac, nici nu mă puteam mişca. Am fost spitalizat patru luni, dar nu m-a ajutat mult. În acele momente de criză, o verişoară mi-a recomandat să mă tratez cu apă restructurată. Treptat am început să-mi curăţ organismul. Beam apă restructurată şi mâncam doar hrişcă preparată pe baza acestui lichid. Peste trei luni, am simţit o ameliorare, slăbeam cu câte un kg pe zi. De la 80 de kg am ajuns la 62, eram de nerecunoscut”, a declarat interpretul într-un interviu pentru unica.md.

În acea perioadă, Ricky Ardezianu a decis să se izoleze de prietenii şi colegii de scenă. Deşi nu-l întrebau direct de se suferă, apropiaţii săi erau siguri că interpretul nu mai are scăpare. „Îşi imaginau că sunt grav bolnav, credeau că vor mânca în curând colac cald. De trei ani, nu mai am psoriazis. Mi-am creat şi un regim alimentar din care nu lipsesc crupele şi apa structurată”, mai spune interpretul, precizând că atât el, cât şi membrii familiei sale, au renunţat definitiv la fast food, salamuri şi băuturile carbogazoase.

L.N.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)