Revelion ”tropical”

METEO // Vom avea vreme caldă de sărbători

Veşti proaste ne-au dat meteorologii: în curând, vremea se va încălzi. Potrivit datelor meteorologice, cetăţenii R. Moldova care sărbătoresc Crăciunul pe stil nou vor avea parte de un timp ploios în zilele de 24 şi 25 decembrie, iar temperatura maximă va fi cuprinsă între 3 şi 5 grade cu semnul plus. Nici de Revelion nu vom avea zăpadă. Pentru noaptea dintre ani meteorologii prognozează că mercurul din termometre va atinge 10 grade căldură.

În prima zi a anului 2010, va ploua

Pare incredibil, luând în consideraţie timpul care este momentan afară şi prognoza meteo pentru zilele imediat următoare. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele cinci zile ne aşteaptă ninsori şi o scădere a temperaturii aerului, noaptea, până la minus 25 grade.

Astăzi, timpul va fi noros şi va ninge din abundenţă. Ninsorile se  vor menţine până duminică, iar începând cu ziua de luni timpul se va încălzi uşor şi fulgii de zăpadă se vor transforma în picături de ploaie. În prima zi a anului 2010, va ploua.

Cea mai caldă iarnă a fost iarna din 2007. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în sezonul de iarnă 2006-2007 în R. Moldova, temperatura medie a aerului a constituit între 0,9-2,8 grade căldură, fiind mai ridicată faţă de normă cu 4 grade. Cea mai geroasă iarnă este considerată de meteorologi iarna anului 1993. Un nou record al temperaturilor a fost stabilit şi în anul 2009. Pe 2 decembrie curent, a fost semnalată cea mai caldă noapte din luna decembrie pentru ultimii 65 de ani. Temperatura aerului în noaptea menţionată a fost de plus 11 grade Celsius.

The following two tabs change content below.