Restaurant inedit în Italia – „Cușma lui Guguță”/ FOTO

By Editor

Un restaurant cu numele „Cușma lui Guguță” (Il Cappello di Guguzza) a fost deschis de un italian și soția sa de origine moldoveancă în orașul Toraino, regiunea Liguria. Deși restaurantul poartă nume moldovenesc, este totuși unul cu specific italian, gândit astfel încât să-i cucerească prin originalitate pe toți cei care îi vor călca pragul.

Localul este amplasat chiar în centrul istoric al orașului, notează stirilocale.md. Patronul, arhitector de meserie, a reușit să ajungă la inimile clienților prin simpla construcție a restaurantului. Interiorul este construit din pietre și cărămizi, iar la prima vizită în local ai impresia că intri într-o peșteră. Din restaurant nu lipsesc crama de vinuri și o moară veche de piatră.

Șef în bucătărie este moldoveanca. Deși este un restaurant cu nume inspirat din povestea scrisă de scriitorul Spiridon Vangheli, bucătăria localului are specific italian. Vizitatorii se arată surprinși de decorul neobișnuit și atmosfera specială și spun că au fost cuceriți de amabilitatea angajaților, de bucatele delicioase, dar și de prețurile rezonabile.

Sursa foto: ilcappellodiguguzza.com

Restaurant Italia

Sursa: diaspora.moldova.org