Reşetnicov îşi apără onoarea în judecată

Deputatul comunist Artur Reşetnicov a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru a-şi apăra onoarea. El nu cere bani, doar o dezminţire.

Fostul director SIS s-a plâns în instanţă pe declaraţiile făcute de reprezentanţii MAI pe marginea dosarului propriei răpiri, anunţă Pro TV Chişinău. MAI susţine că este pregătit pentru un proces de judecată, iar plângerea este nefondată.

Reşetnicov nu a oferit alte detalii referitor la chemarea în judecată a instituţiei. Cererea a fost depusă la Judecătoria Centru, unde am aflat că Artur Reşetnicov a solicitat dezminţirea informaţiilor făcute de MAI chiar a doua zi după anunţul răpirii.

Şeful Departamentului urmărire penală din cadrul MAI, Gheorghe Malic, dă asigurări că ofiţerii lucrează pentru a face lumină în acest dosar. Totuşi atât Procuratura Generală, cât şi MAI au devenit mai prudenţi în declaraţiile făcute în cazul răpirii lui Artur Reşetnicov. Dacă în primele zile de la iniţierea dosarului cele două structuri se întreceau în explicaţii, imediat după alegerile parlamentare acestea au încetat, cel puţin în public.

Fostul şef al SIS, Artur Resetnicov, nu a simulat, el a fost într-adevăr agresat, însă nu a fost drogat. Asta a fost concluzia primului raport de expertiză medico-legală, care a fost finisat şi transmis MAI.

Surse demne de încredere au declarat, pentru StireaZilei.md, că, în urma examinării corporale, medicii au descoperit câteva zgârieturi pe capul victimei şi la genunchi, precum şi o vânătaie la umărul stâng.

Reşetnicov spune că aici i s-au injectat substanţe psihotrope. Analiza sângelui a ieşit însă curată, cu excepţia unei doze neînsemnate de alcool, iar legiştii nu au găsit nicio urmă de ac, oricât au căutat.

Totuşi vânătaia pare să fie provată de un lichid ce s-a scurs sub piele. Experţii nu au reuşit, deocamdată, să dezlege acest mister, dar nu exclud că echimoza a fost produsă artificial sau a rămas de la un vaccin.

În acelaşi timp, medicii nu pot spune cu certitudine dacă ex-directorului SIS i s-a administrat sau nu „serul adevărului”, asa cum pretinde acesta. Şi asta pentru că substanţa are o acţiune foarte rapidă şi se elimină în scurt timp din sânge prin transpiraţie şi urină.

Totodată, expertiza a arătat că Reşetnicov nu a fost supus unor raporturi sexuale, aşa cum vorbesc gurile rele.

Specialiştii urmează să încheie al doilea raport, în baza concluziilor medicilor care l-au tratat pe securist de comoţie cerebrală.

Solicitat de StireaZilei, Artur Reşetnicov a declarat că ştie doar parţial rezutatele expertizei medico-legale. El spune că se simte mai bine.

Reşetnicov a ajuns la spital cu câteva zile înainte de alegerile din 28 noiembrie. El susţine că a fost răpit în plină stradă de persoane necunoscute, sechestrat într-o încăpere, torturat, drogat şi ameninţat cu arma pentru a furniza informaţii compromiţătoare despre Vladimir Voronin.

Procurorii investighează însă şi alte versiuni ale celor întâmplate pe 22 noiembrie, printre care şi înscenarea răpirii lui Reşetnicov de către colegii din PCRM, fără ştirea lui, pentru obţinerea dividendelor politice. (După Pro TV şi stireazilei.md)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)