Republica Moldova–România 0:3

Echipele de club din Republica Moldova şi România au profitat de pauza competiţională, datorată participării echipelor naţionale în preliminariile Euro 2012, şi au jucat trei meciuri amicale. FC Dacia, care are pretenţii la cucerirea titlului de campioană, a pierdut cu 4-0 în faţa FC Steaua Bucureşti, FC Zimbru – Poli Timişoara 0:1 şi FC Vaslui – FC Milsami 2:1.

Antrenorul „dacilor”, Igor Dobrovolski, a declarat înainte de meci că nu are nevoie de niciun jucător de la Steaua, în speţă de Nicolae Dică, pentru că are un lot foarte bun. Steliştii, cu foarte multe rezerve în primul 11, i-au dat peste nas fostului selecţioner şi s-au distrat cu „dacii” săi. Scorul a fost deschis de Romeo Surdu, după circa un sfert de oră, la o greşeală de nepermis a portarului Moşneaga. Brazilianul Maicon a marcat de două ori la debutul său în prima echipă a Stelei şi a dus scorul la 3-0. Steliştii lui Gigi Becali puteau să-şi mărească avantajul până la pauză, dar au ţintit de două ori bara.

După pauză, bucureştenii au redus din turaţii, dar tot ei au reuşit să marcheze. Cu zece minute înainte de final, Marius Bilaşco a marcat pentru 4-0.

Jucătorii Stelei au fost politicoşi după ce s-au impus cu 4-0, spunând că FC Dacia are şanse să cucerească primul titlu din istoria clubului şi să aibă o evoluţie bună în cupele europene. La rândul lor, „dacii” lui Dobrovolski au recunoscut că au mult de lucru ca să atingă nivelul Stelei.

„A fost un meci bun pentru suporteri, dar trist pentru noi. Sper că cei prezenţi în tribune au avut parte de un spectacol frumos. Nu ştiu dacă puteau să ne bată la un scor mai mare, este cert că există o oarecare diferenţă de valoare”, a spus după meci jucătorul FC Dacia, Lucian Dobre. Acesta a fost completat de coechipierul său, Alexandru Onică: „Meciul s-a terminat cu 4-0 în favoarea oaspeţilor, nu este nimic de comentat. Totuşi a fost doar un amical, suntem în lupta pentru titlu”.

Au nevoie de curaj

Jucătorii Stelei cred că FC Dacia este o echipă cu potenţial, dar îi lipseşte curajul. „FC Dacia are nevoie să câştige măcar o singură dată titlul de campioană că să prindă curaj. Adversarul nostru este pe drumul cel bun şi sunt convins că au şansa lor să devină cea mai bună echipă din Moldova”, a declarat Geraldo Alves.

Şi directorul sportiv de la Steaua, Narcis Răducan, s-a ferit să spună tranşant că FC Dacia a fost un adversar prea slab pentru echipa bucureşteană.
„A fost doar un meci amical. S-a văzut că nivelul dintre cele două campionate este diferit, dar cred că FC Dacia are jucători buni.”

FC Zimbru a pierdut greu de la Poli Timişoara

Ocupanta locului doi în Liga I din România, Politehnica Timişoara, s-a chinuit să câştige meciul cu FC Zimbru. „Zimbrii” au jucat onorabil şi puteau scoate un egal cu echipa care râvneşte titlul în România. Oaspeţii puteau deschide scorul în prima repriză prin Alexandru Curtean, dar şutul acestuia a zguduit bara transversală.

Şi „zimbrii” puteau obţine victoria în minutul 88 al partidei, dar Sidorenco nu a fost atent la finalizare. Cum ocaziile se răzbună, timişorenii şi-au adjudecat victoria în minutele de prelungire. Fundaşul Helder a pătruns în careu şi a centrat în faţa porţii, iar Zăgrean a trimis balonul în plasă.

Plăieşii de la Vaslui au întors rezultatul cu FC Milsami

FC Milsami a pierdut cu scorul de 1:2 meciul cu FC Vaslui, echipă clasată pe locul trei în Liga I din România. Echipa lui Ştefan Stoica a reuşit să deschidă scorul prin Adrian Sosnovschi (min. 16), după care s-a retras în apărare, iar gazdele au reuşit să egaleze prin basarabeanul Denis Zmeu. „Sunt bucuros că am reuşit să-mi ajut echipa să câştige. Am revenit pe teren după o pauză mai îndelungată, acum sper să pot ajuta echipa în meciurile oficiale”, a menţionat internaţionalul moldovean Denis Zmeu.

Vasluenilor nu le convenea un egal cu FC Milsami şi, în repriza secundă, au reuşit să înscrie pentru 2-1. (V.H.)