Reprezentanții Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” speră ca SUA să-și retragă ambasadorul de la Chișinău

James-D.-Pettit
Reprezentanții Platformei Unioniste Acțiunea 2012 speră ca SUA să-și retragă cât mai curând ambasadorul de la Chișinău.O întreagă generație se va raporta altfel la America dacă nu se va întâmpla acest lucru. Până atunci, îi dăruim zilele astea ambasadorului școlit la Moscova niște cărți de istorie”, a propus liderul unionistilor, George Simion. Reprezentanții mișcării unioniste s-au arătat revoltați după ce ambasadorul SUA din Moldova, James Pettit, a declarat că Republica Moldova trebuie să rămână un stat independent, iar unirea cu România nu este o alegere practică.

„Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul R. Moldova”, a declarat James D. Pettit.

Cetățenii nemulțumiți au inițiat și o petiție online în care solicită expulzarea ambasadorului în urma declarațiilor scandaloase făcute de acesta. „Moldova reprezintă teritoriile de la r. Moldova, r. Siret, Bucovina, Hotin, Republica Moldova şi Basarabia (ţinutul de la Marea Neagră între Dunăre şi Limanul Nistrului” este mesajul inițiatorilor petiției.

„Conform actului de la 1 decembrie 1918, Moldova, Transilvania și Valahia au format un singur stat, în granițele micșorate ale vechii Dacii, un stat cu numele România. Acest act nu și-a pierdut valabilitatea fiind grosolan încălcat de către Germania nazistă și URSS comunistă. După destrămarea URSS, descendenta sa, Rusia, a format un pseudostat românesc, cu ajutorul persoanelor influențate de la Chișinău și Bucureşti, Mircea Snegur, Iurie Roşca, Ion Iliescu și alții. În așa fel, România nu și-a putut recăpăta teritoriile pierdute.

În acest context, a spune ca Moldova nu este România este un fals istoric şi o sudalmă la adresa tuturor românilor. Dl Ambasador James Pettit trebuie să părăsească Republica Moldova până la expirarea mandatului”, se mai spune în mesajul petiției online.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)