Reporter JURNAL, laureat al Premiului municipal

28 de tineri laureaţi ai Premiului municipal pentru tineret în domeniul ştiinţei, tehnicii, literaturii şi artelor, ediţia 2011, au primit ieri din mâinile primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, medalii, diplome şi plicuri cu bani. Premiul municipal în domeniul publicisticii a fost luat de colega noastră, Svetlana Panţa, reporter al ziarului JURNAL de Chişinău.

În anticamera biroului nr. 15, „Delegaţiile speciale”, sunt aşezate deja mesele pe care stau paharele umplute cu şampanie. În sală, emoţionaţi, câştigătorii îşi ocupă locul la masă. Toţi sunt în aşteptarea primarului care întârzie cu circa 20 de minute. „Îl aşteptăm pe Dorin Chirtoacă şi putem să începem. Noi suntem gata”, îmi spune o angajată a primăriei.

Vesel, strângând mâinile celor prezenţi în sală, îşi face apariţia edilul. „Ne apucăm de împărţit premiile sau ţinem discursuri?”, întreabă acesta. „Cred că trebuie să rostim discursuri, iar apoi să împărţim medaliile”, ia iniţiativa în mâini Galina Nagnibeda-Tverdohleb, şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport.

„Evenimentul este un prilej de bucurie pentru că am reuşit şi în acest an să organizăm înmânarea premiilor. Din cauza situaţiei financiare grele, s-a pus problema să nu reuşim”, a menţionat primarul.

Compozitorul Marian Stârcea, preşedintele juriului, a ţinut să mulţumească celor prezenţi pentru că şi-au depus dosarele. „A fost o plăcere pentru mine să realizez că există tineri cărora le pasă de soarta acestei ţări şi mă mândresc cu ei”, a afirmat Stârcea.

Odată ce au fost rostite discursurile, s-a purces la înmânarea premiilor. Rând pe rând, îşi făceau loc printre cei prezenţi tinerii pentru a ridica din mâinile primarului medalia, diploma, plicul cu bani şi o floare.

Pentru ediţia din acest an a concursului au fost nominaţizaţi zece laureaţi ai Premiului municipal pentru tineret în domeniul ştiinţei, tehnicii, literaturii şi artelor. De asemenea, au fost acordate şapte menţiuni. Au participat 15 candidaţi şi trei grupuri de tineri (4–5 persoane) cu merite deosebite în ştiinţă, tehnică, literatură, publicistică şi arte.

Printre laureaţii ediţiei curente se numără şi reporterul ziarului JURNAL de Chişinău, Svetlana Panţa, care a realizat o campanie de succes „JURNALUL copilului singur acasă”. Au mai fost premiaţi Oleg Palamarciuc (chimie), Andrei Ştirbu (viticultură), Silvia Goteanschi (literatură), Denis Ceausov, Elena Demirdjean (artă muzicală) ş.a.

Premiul municipal pentru tineret în domeniul ştiinţei, tehnicii, literaturii şi artelor a fost instituit în 1997 de către Direcţia pentru problemele tineretului şi sportului şi este decernat de Ziua Internaţională a Studenţilor. În cele 14 ediţii ale concursului au participat peste 500 de tineri, dintre care 120 au obţinut titlul de laureat.

O felicităm pe colega noastră cu ocazia acestui premiu nou şi îi dorim ca, în timpul apropiat, să fie anunţată că va mai umple colecţia cu altele noi.

Marina LIŢA

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)