Reportaj de la Cimitirul Eroilor Români de la Ţiganca

Ziua Veteranilor de Război a fost comemorată miercuri, 29 aprilie, la Cimitirul Eroilor Români de la Țiganca, r. Cantemir, unde a participat Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, şi viceministrul Apărării din Republica Moldova, Ana Vasilachi. Slujba de pomenire a celor care şi-au pierdut viaţa pe aceste pământuri a fost oficiată de un sobor de preoţi de pe ambele maluri ale Prutului, în frunte cu Înalt Preasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

Nu au fost prezenţi la eveniment oamenii din localităţile învecinate, ai căror strămoşi i-au înmormântat cândva pe aceşti luptători care şi-au aflat locul de veci în pământul de la Ţiganca.

Ambasadorul Marius Lazurca a declarat că, anul acesta, Republica Moldova și România îi comemorează în comun pe cei care și-au dat viața pentru nașterea și edificarea României moderne. „Țiganca este un loc care a văzut tragediile celui de-al Doilea Război Mondial, un loc care a consemnat jertfele Armatei Române pentru pământul strămoşesc.”

DSC_8111cimitirul eroilor romani tigancaf.nadea roscovanu DSC_8000cimitirul eroilor romani tigancaf.nadea roscovanu DSC_8027cimitirul eroilor romani tigancaf.nadea roscovanu DSC_8032cimitirul eroilor romani tigancaf.nadea roscovanu DSC_8041cimitirul eroilor romani tigancaf.nadea roscovanu DSC_8047cimitirul eroilor romani tigancaf.nadea roscovanu DSC_8062cimitirul eroilor romani tigancaf.nadea roscovanu DSC_8066cimitirul eroilor romani tigancaf.nadea roscovanu DSC_8080cimitirul eroilor romani tigancaf.nadea roscovanu DSC_8082cimitirul eroilor romani tigancaf.nadea roscovanu DSC_8087cimitirul eroilor romani tigancaf.nadea roscovanu DSC_8092cimitirul eroilor romani tigancaf.nadea roscovanu DSC_8099cimitirul eroilor romani tigancaf.nadea roscovanu

The following two tabs change content below.
Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Ultimele articole de Nadea Roşcovanu (vezi toate)