Reparația Parlamentului, misiune imposibilă?

Conform planului de lucrări, clădirea Parlamentului urmează a fi dată în folosinţă în luna decembrie curent. Deocamdată, doar lucrările exterioare par a fi aproape de finisare. Sala de ședințe a parlamentului este un șantier în care se găsesc carcase de metal, pereți scorojiți, schele și deșeuri de construcție. Nimic nu sugerează că sesiunea de primăvară-vară a legislativului se va desfășura în sediul Parlamentului devastat în aprilie 2009.

Mai mulți muncitori mi-au spus că au început să lucreze în sediul Parlamentului din luna august și au precizat că nu cred că lucrările vor fi finisate în luna decembrie. Un muncitor pe nume Igor susţine că firma la care lucrează a început să recruteze în mod intensiv brațe de muncă înainte de luna august. Alți muncitori au declarat că nu lucrează pentru un salariu stabil, ci sunt plătiți pentru lucrul pe care îl fac.

„Sperăm să nu ne dea de gol”

Doar maiştrii s-au arătat convinşi că lucrările vor fi încheiate în termen, dacă nu-i vor da de gol firmele care se ocupă de lucrările de infrastructură. „Acum, acordăm prioritate lucrărilor de afară: fațadă, trepte, pavare. Totul o sa fie terminat până la anul nou, cum este menționat în contract. Sper că subantreprenorii care execută lucrările de ventilare, canalizare nu ne vor da de gol. După grafic, reușim. Vremea ține cu noi, oameni avem destui și finanțarea este bună, de aceea nu este nicio pricină pentru a nu ne încadra în termene”, a declarat pentru JURNAL Grigore Munteanu, şef de şantier pentru lucrări de finisare.

„Mai aşteptăm 140 de milioane”

Alexandru Guțu, directorul firmei „Consfirmgrup”, ne-a declarat că, în conformitate cu graficul lucrărilor, în decembrie curent lucrările trebuie să fie finisate în sala de ședințe și holurile primelor trei etaje. „Am primit 31,7 milioane de lei. Banii au fost cheltuiți pentru materiale de construcție. Mai așteptăm 140 de milioane de lei. Dacă va fi respectată finanțarea, noi vom respecta și executarea”, a declarat Guțu.

Vadim Vasiliu 

The following two tabs change content below.
Vadim Vasiliu

Vadim Vasiliu

Vadim Vasiliu

Ultimele articole de Vadim Vasiliu (vezi toate)