Remediu pentru inimile frânte

O farmacie din capitala Estoniei este singura din lume care oferă un tratament pentru inimile frânte, ce constă dintr-un amestec pe bază de migdale, a cărui reţetă datează din perioada medievală. O doză din miraculosul medicament cântăreşte 40 de grame şi costă numai un euro, notează „The Telegraph”.
„Încă din Evul Mediu, aici este preparat şi comercializat marţipanul special, folosit pentru alinarea durerilor inimii. Continuăm să realizăm acest marţipan deosebit, deoarece nevoia pentru asemenea tratamente s-a păstrat de-a lungul secolelor, iar persoanele care suferă din dragoste apelează foarte des la produsele noastre. Nu este un marţipan ca oricare altul, ci este fabricat după o reţetă medievală, conţinând 72 la sută migdale şi 28 la sută alte ingrediente pe care nu dorim să le dezvăluim”, a declarat Ulle Noodapera, angajată a farmaciei „Raeapteek”, care a fost deschisă în Tallinn în 1422.
Clienţii care trec pragul farmaciei din Tallinn pot avea impresia că au călătorit cu o maşină a timpului. Alături de remediul pentru inimile frânte, într-una din încăperi sunt expuse alte poţiuni medievale folosite de-a lungul secolelor pentru efectele lor benefice. Cu toate că cele mai multe din acestea nu pot fi cumpărate, vizitatorii pot admira pudră de unicorn, picioare uscate de broaşte, ochi de ştiucă, sânge de pisică neagră, fragmente dintr-o mumie şi multe altele.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)