Remanieri importante pentru meciul cu Ucraina

 

Caras pune piciorul în prag internaţionalilor „îndestulaţi” şi superficiali

 

Naţionala de fotbal a Republicii Moldova a pierdut primele două meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din 2014, rămânând pe ultimul loc în grupă. Acest fapt l-a făcut pe selecţionerul Ion Caras să recurcă la remanieri importante la echipă pentru meciul cu Ucraina din octombrie.

 

Vitalie HADEI

 

Înfrângerile din primele două meciuri din preliminarii i-au „tăiat aripile” lui Ion Caras, care era convins că naţionala poate furniza surpriza – locul doi într-o grupă cu Anglia, Ucraina, Muntenegru, Polonia şi San Marino. Acesta avea mare încredere în internaţionalii moldoveni în frunte cu Alexandru Epureanu, Igor Armaş, Victor Golovatenco, Serghei Covalciuc, Igor Picusciac, Alexandru Gaţcan sau Stanislav Ivanov. Cei vizaţi însă l-au făcut să se simtă umilit în meciul de pe teren propriu cu Anglia.

 

„Vin să-şi vadă familiile, nu pentru naţională”

 

Secundul lui Caras, Ion Testimiţeanu, a menţionat în cadrul unei emisiuni televizate că internaţionalii noştri vin la meciurile echipei naţionale pentru a se vedea cu familiile lor, şi nu pentru a apăra culorile tricolorului. „Am vorbit şi cu Ion Caras şi am ajuns la concluzia că în meciul cu Ucraina din octombrie să facem unele remanieri. Vin din spate băieţii de la naţionala de tineret care au demonstrat în meciurile cu Albania şi Rusia că sunt gata să facă pasul la echipa de seniori. E nevoie de întinerirea echipei naţionale, să vină băieţi flămânzi de performanţe”, a spus Testimiţeanu.

 

Fostul internaţional, care a bifat meciurile cu Anglia din 1996/1997, crede că fotbaliştii convocaţi pentru meciurile cu Anglia şi Polonia şi-au pierdut interesul pentru echipa naţională. „Armaş şi Epureanu joacă foarte bine la echipele lor de club, însă la naţională au jucat cum au jucat. Am vorbit cu ei după meciul cu Anglia la această temă. Cu Polonia, parcă au avut altă atitudine. Înţeleg că deja au ajuns la un nivel înalt, au bani, dar asta nu înseamnă că atunci când vii la naţională trebuie să faci figuraţie”, a remarcat secundul tricolorilor.

 

Opt jucători de la tineret 

 

O serie de jucători în frunte cu Artur Ioniţa, Radu Gansari, Anatol Cheptine, Serghei Gheorghiev, Maxim Antoniuc, Ion Jardan, Denis Rusu şi Gheorghe Nicologlo nu vor mai putea juca la naţionala Under 21, evoluţiile bune din partidele cu Albania şi Rusia i-ar putea propulsa la naţionala lui Ion Caras. Însuşi selecţionerul a menţionat că ar fi vrut să aibă în lotul pentru meciurile cu Anglia şi Polonia jucători de la U 21, însă antrenorul de la tineret, Alexandru Curtianu, l-a rugat să-i lase pentru ultimele două meciuri din preliminariile EURO 2013.

 

Astfel, Gheorghiev ar putea fi înlocuitorul perfect pentru Alexandru Suvorov, Ion Jardan – Simion Bulgaru şi Petru Racu, Artur Ioniţa – Alexandru Gaţcan, Anatol Cheptine – Serghei Covalciuc, Gheorghe Nicologlo – Stanislav Ivanov şi Radu Gânsari – Igor Picusciac.

 

Pe posturile de fundaşi centrali Armaş şi Epureanu îşi vor păstra locurile în prima echipă, în pofida criticilor aduse de Caras şi Testimiţeanu. Cei doi, alături de Victor Golovatenco, dar şi Petru Racu, sunt jucători valoroşi, importanţi pentru echipa naţională şi capabili să înveţe din greşelile comise.

 

Vezi cum ar putea arăta primul 11 în meciul cu Ucraina:

 

Namaşco (Negai)

Racu (Jardan), Armaş Epureanu, Golovatenco

 

Onică Nicologlo (Cebotari)

Suvorov (Gheorghiev), Gaţcan (Ioniţă), Patraş (Cheptine)

Gânsari (Alexeev)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)