Reguli mai aspre de organizare a examenelor de bac în 2014

Pentru a asigura obiectivitatea procesului și a rezultatelor sesiunii de bacalaureat 2014, Ministerul Educației va introduce elemente noi la susţinerea examenelor: se va mări numărul de membri ai comisiilor centrelor de bacalaureat; pragul de trecere va fi de 30% din punctajul maxim; candidaţii vor putea fi verificaţi cu detectorul de metale până la începerea probelor, în timpul examenelor, a anuţat ieri, 11 noiembrie curent, în cadrul unei conferinţe de presă, viceministrul Educaţiei Igor Grosu.Liceul Gheorghe Asachi

Potrivit oficialului, dacă în timpul examenelor vor fi găsite materiale interzise, candidatul va fi rugat să părăsească sala și vor fi anulate toate notele la celelalte examene de bac. Candidatul va putea repeta susţinerea examenului de doar în următorul an de studiu.

Oficialul a menţionat că „cea mai mare problemă sunt telefoanele mobile”. „Dacă după susţinerea examenului de bacalaureat se constată că un anume candidat a fraudat examenul, Ministerul Educației poate întreprinde măsuri și după eliberarea diplomelor de bacalaureat, inclusiv anularea diplomei candidatului prin instanţa de judecată”, anunţă ministerul de resort.

Totodată, metodologia conține aceleași elemente de bază ca în sesiunea 2013: se va utiliza sistemul video pentru monitorizarea desfăşurării examenelor; elevii care au obţinut note insuficiente în sesiunea de bază vor putea susţine repetat probele respective în sesiunea suplimentară; notele în urma contestaţiilor nu se vor micşora; se va menţine scanarea lucrărilor şi se va oferi posibilitate elevilor să vadă lucrările prin internet.

The following two tabs change content below.