Reguli draconice pentru obținerea permisului de muncă în Rusia

migranti_rusia_newsru_com-680x365[1]

Au fost înăsprite regulile pentru obţinerea permisului de muncă în Federaţia Rusă. Cetăţenii străini care lucrează în acest stat trebuie să obţină, în decurs de 30 de zile, un pachet imens de acte. Cetăţenii Republicii Moldova care lucrează în Federaţia Rusă cu permis trebuie să cunoască foarte multe reguli care, în caz de încălcare, ar putea duce la răspundere administrativă, a declarat preşedintele Congresului Diasporei Moldoveneşti, Aleksandr Kalinin, transmite stirilocale.md

Una din aceste reguli prevede necesitatea de a încheia contract de muncă. Potrivit lui Kalinin, acest contract trebuie semnat atât de către cei care lucrează, în baza permisului, pentru persoane juridice, cât şi de către cei care muncesc pentru persoane fizice. Dacă cetăţeanul străin lucrează pentru o persoană fizică, timp de două luni de la obţinerea permisului, se obligă să informeze organul teritorial al Serviciului federal de migraţie despre încheierea acestui contract. La rândul său, persoana juridică ce a angajat un cetăţean străin cu permis trebuie să informeze serviciul în decurs de trei zile.

„Pentru a obţine permisul, cetăţenii străini sunt nevoiţi să stea aproape o zi întreagă în rânduri imense în orice condiţii climaterice. Termenul de legalizare este limitat, dosarul de acte care trebuie adunat este enorm, migranţii sunt prost informaţi sau chiar dezinformaţi”, spune Kalinin. Reamintim că majoritatea cetăţenilor moldoveni lucrează la Moscova şi în Podmoskovie, unde permisul de muncă costă lunar 4000 de ruble, iar la Sankt Petersburg şi în regiunea Leningrad – 3000 de ruble.

Potrivit lui Aleksandr Kalinin, cetăţenii moldoveni lucrează mai mult pentru persoane fizice, care nu sunt interesate să încheie contracte de muncă. „În plus, muncitorii moldoveni nu ştiu cum să-l întocmească un asemenea contract şi se adresează la Congres când se confruntă deja cu probleme. Din această cauză, în ce priveşte contractele de muncă, este mai bine ca ei să se adreseze la serviciul juridic al Congresului până la semnarea contractului, unde vor fi ajutaţi cum să încheie corect acest act”, a precizat Kalinin.

Congresul Diasporei Moldoveneşti informează că dacă nu este informat la timp, organul teritorial al Serviciului federal de migraţie ar putea aplica amenzi între 5000 şi 7000 de ruble.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)