Reglări de conturi la Curtea de Conturi?

Solicitată de JURNAL pentru a comenta învinuirile care îi sunt aduse de către un grup de foşti angajaţi ai Curţii (despre care JURNAL a scris în numărul de vineri al ziarului – n.r.), preşedinta CC Ala Popescu ne-a declarat că pe parcursul ultimilor ani Curtea a efectuat nu unul, ci mai multe controale la Inspectoratul Fiscal şi la Serviciul Vamal, deci nu este adevărat că ea ar fi dat indicaţii să nu se verifice aceste două instituţii.

De asemenea, afirmă ea, nu este adevărat nici faptul că Ala Popescu cenzurează rapoartele de audit întocmite de controlorii Curţii. „Din hotărârile şi rapoartele adoptate de Curte şi făcute publice lipsesc informaţii despre firme care au prejudiciat bugetul de stat pentru că Curtea nu are dreptul să publice denumirea acestor firme.

Iar despre unele încălcări nu s-a menţionat pentru că până la adoptarea hotărârii Curţii aceste încălcări au fost înlăturate”, ne-a explicat Popescu, precizând că ultimul raport despre auditul la MAI făcut public nu respectă de fapt principiile Curţii. „Noi am încălcat legea publicând acest raport. Or, multe date din acesta noi nu aveam dreptul, conform legii, să le publicăm”, a explicat preşedinta Curţii.

Potrivit ei, semnatarii sesizării la care a făcut referire JURNAL în numărul de vinerea trecută încearcă să se răzbune prin această scrisoare pe ea. Mai multe dintre aceste persoane, susţine Ala Popescu, au fost concediate pentru încălcări pe care le-au comis la CC, iar pe numele unora chiar au fost deschise dosare penale.