„Registru” „recomandă” conducătorilor auto să-şi schimbe permisele de conducere de modelul anului 1995

permis vechi

Permis de conducere de model 1995

 

ÎS „CRIS „Registru” a anunţat că, în ultima perioadă, înregistrează multiple adresări, directe şi prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, privind conducerea mijloacelor de transport în străinătate în baza permiselor de conducere de model vechi, din 1995, care au termenul de valabilitate de peste zece ani de la data eliberării, scrie site-ul întreprinderii. Directorul Asociaţiei Patronale a Uniniunii Transportatorilor şi Drumurilor, Dumitru Albulesa, califică această recomandare ca “ciudată”, deoarece transporatorii pe care îi reprezintă nu a înregistrat nicio problemă în acest sens.

Permisul de conducere moldovenesc de model vechi nu are termen de valabilitate, în timp ce normele internaţionale prevăd acest termen de până la zece ani. Astfel, permisele de conducere de model nou din 2008 au termenul de valabilitate indicat.

permis-de-conducere-nou1

Permis de conducere de model 2008

 

Prin urmare, luând în consideraţie problemele cu care se confruntă deţinătorii permiselor de conducere de modelul anului 1995 în trafic rutier internaţional, „Registru” recomandă substituirea acestora cu cele de model nou, din 2008.

Solicitat să comenteze această recomandare a Î.S. “Registru”, directorul Asociaţiei Patronale a Uniniunii Transportatorilor şi Drumurilor, Dumitru Albulesa, a calificat-o ca “ciudată”, menţionând că transporatorii pe care îi reprezintă nu a înregistrat nicio problemă în acest sens.

Totodată, expertul în economie de la IDIS “Viitorul”, Ion Tornea, bănuieşte existenţa unor ordine emise pentru structurile de stat privind elaborarea unor “strategii” privind colectarea taxelor în buget în contextul crizei financiare cu care se confruntă Republica Moldova.

The following two tabs change content below.