Referendumul anti-Chirtoacă a fost stabilit pentru 19 noiembrie

Consiliul municipal Chișinău a votat desfășurarea referendumului local privind demiterea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, pentru 19 noiembrie. Hotărârea a fost adoptată cu votul a 26 de consilieri din partea fracțiunilor PSRM, PPEM, PN, PCRM, dar și consilierilor PD și PLDM, scrie deschide.md.

Președintele fracțiunii PL, Ion Cebanu, s-a arătat nemulțumit de decizia consilierilor fracțiunii PPEM de a susține propunerea socialiștilor. „Le-am propus lor funcția de viceprimar, dar au refuzat pentru că sunt mână-n mână cu socialiștii. Ei vor să îi ajute să ia cheile primăriei. Dacă vreți să lingeți papucii socialiștilor și, prin ei, ai Kremlinului, mergeți înainte”, a menționat el în cadrul ședinței Consiliului.

În replică, președintele fracțiunii PPEM, Ruslan Codreanu, a declarat că PL se face vinovat de toate fărădelegile din ultimii zece ani din capitală. „Dacă suntem noi anti-Chișinău și anti-Moldova, nu știu cine sunteți Dvs. care ați băgat timp de zece ani Chișinăul într-o groapă. Trebuie să răspundeți în fața oamenilor unde sunt banii din bugetul municipal și cum i-a cheltuit primarul fără decizia Consiliului. Trebuie să răspundeți de ce la fiecare colț sunt gherete, farmacii și benzinării, și de ce sunt vândute loturi cu 10.000 de lei, când trebuia vândute cu milioane, iar după aceasta plângeți că nu aveți bani pentru funcționari publici”, a spus el.

După ce documentele vor fi semnate de secretarul Consiliul Municipal Chişinău, Adrian Talmaci, acestea vor fi transmise Comisiei Electorale Centrale pentru aprobarea deciziei privind desfășurarea referendumului privind demisia primarului general.