Record de afluenţă la cea mai mare paradă dansantă din Europa

Peste 300.000 de persoane s-au înghesuit duminică în centrul Lyonului pentru a asista la tradiţionala defilare a Bienalei de dans, cea mai mare paradă dansantă din Europa, record al festivalului pentru aceste vremuri dure.

Compania „La Belle Zanka”, singura trupă profesionistă invitată la defilare, a dat tonul paradei cu personaje căţărate pe picioroange, femei planturoase, împodobite cu coarne de berbec, şi cu o impozantă creatură-floare care domina mulţimea.

Timp de aproape trei ore, 4.500 de participanţi amatori, împărţiţi în 16 companii, au defilat compunându-şi programul „în jurul temelor libertăţii, visului şi optimismului” pentru cea de-a VIII-a ediţie a acestei manifestaţii, creată în 1996 după celebrul Carnaval din Rio.

Numeroşi spectatori îşi căutau câte un frate, un coleg sau un prieten în această paradă dansantă, care reuneşte participanţi de toate vârstele. Cei 250 de artişti profesionişti, care alcătuiau un cortegiu exuberant, şi-au dedicat programul în acest an subiectului „La vie en rose!”.

„Chiar dacă sunt amatori, se vede că s-au gândit, au lucrat, nu se mulţumesc doar să danseze”, a comentat britanicul Jeremy Milton (58 ani), venit să petreacă o săptămână de vacanţă în Beaujolais, apreciind prestaţia ca tipic „franţuzească”. (Agerpres)

The following two tabs change content below.