Recitaluri Constantin Chiriac

descriere_recitaluriMetanie ţie, Părinte!

Domnule şi frate Eminescu

Constantin Chiriac este din anul 2000 director general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu şi preşedinte al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, al treilea cel mai important festival de artele spectacolului din Europa. În perioada 2004 – 2007, a fost vicepreşedinte al „Asociaţiei Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007“, iar din 2010 membru al comitetului de selecţie şi monitorizare a oraşelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. În 2013, a primit titlul de Ambasador Onorific al Turismului Românesc din partea doamnei ministru Maria Grapini. A jucat în peste 20 de filme, în circa 50 de spectacole, peste 20 de one man show-uri, susţinând recitaluri în peste 50 de ţări din lumea întreagă. Printre cele mai cunoscute pelicule în care a jucat se numară „Moromeţii“ (regia Stere Gulea), „Croaziera“ (regia Mircea Daneliuc) şi „Undeva în Palilula“ (regia Silviu Purcărete).

Recitalul susţinut de Constantin Chiriac are la bază texte scrise de Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Aron Cotruş, Ştefan Augustin Doinaş, Radu Gyr, William Shakespeare, R. M. Rilke şi aduce în prim-plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine şi cu creatorul. Intitulat „Metanie ţie, Părinte!“, acest recital este un spectacol despre viaţă, moarte, destin, credinţă şi, mai ales, despre iubire.

Recitalul „Domnule şi frate Eminescu“ este construit ca un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă şi porneşte de la dimensiunea poeziei populare ca matrice, explorând legătura creatoare şi prietenia unică dintre cei doi scriitori români.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)