Recensământ 2014 // În R. Moldova locuiesc peste 2,9 milioane de oameni

Recensământ 2014: În Republica Moldova locuiesc peste 2,9 milioane de oameni

Biroul Naţional de Statistică (BNS) a prezentat datele Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor realizat în 2014 după aproape trei ani. Recensământul a fost efectuat în perioada 12–25 mai 2014. Conform datelor prezentate de BNS, în 2014, în R. Moldova avea peste 2 998 235 de locuitori, dintre care 2.595.771 de rezidenţi, transmite jurnal.md.

Datele Recensământului arată că din totalul de populaţie 51,8 sunt femei, iar 48,2 sunt bărbaţi.

Tot astăzi, a fost prezentată şi structura populaţiei pe vârste.

Totodată, Biroul Naţional de Statistică a prezentat şi recensământul locuinţelor din Republica Moldova. Conform datelor, 85 la sută din locuinţele din ţară sunt ocupate.

Pentru realizarea recensământului au fost alocate 89 de milioane de lei, iar rezultatele urmau sa fie publicate până la sfârşitul anului 2014. Informaţiile vor deveni publice abia la trei ani de la realizarea cercetării din cauza problemelor financiare ale instituţiei.

Menţionăm că, în luna iunie a acestui an, Procuratura Generală a iniţiat o cauză penală pentru delapidarea fondurilor alocate Biroului Naţional de Statistică pentru efectuarea recensământului populaţiei şi al locuinţelor.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)