Realitatea fără cenzură

VIAŢA ÎN DIRECT // Urmărind emisiunile Jurnal TV, telespectatorul va înţelege în profunzime lumea în care trăieşte şi evenimentele care îi marchează viaţa

Prima televiziune de ştiri din Republica Moldova, Jurnal TV, a pregătit un program amplu, în care cele mai importante evenimente vor fi dezbătute în cadrul ediţiilor speciale „Minut cu minut”, în timpul zilei. Subiectul cel mai însemnat va fi analizat în profunzime, în emisiunea „Chestiunea zilei”. Vorbitorii de limbă rusă, care duc o viaţă socială activă pot opta pentru „Прямой разговор”, iar seara se încheie cu talk-showul „Cabinetul din umbră”. „Jurnalul Medical”, este o emisiune dedicată persoanelor care vor să fie sănătoşi tun. Săptămâna se încheie cu un duel politic de zile mari, „Negru şi Bogatu”, realizat de cei mai buni editorialişti din Republica Moldova, Nicolae Negru şi Petru Bogatu.
Cei mai buni jurnalişti vor fi implicaţi la realizarea acestor emisiuni, care spun că scopul lor este să discearnă adevărul de zvon şi să-l prezinte în cel mai scurt timp posibil telespectatorilor.
„Moldova minut cu minut” cu Elena Robu-Popa şi Vitalie Guţu

Orice eveniment politic, social sau cultural consumat la noi va fi analizat de-a fir a păr în cadrul ediţiilor speciale „Moldova minut cu minut”.
Realizatorii emisiunii îşi propun să transmită în direct tot ce se întâmplă şi să discearnă adevărul de zvonuri. „Telespectatorii vor fi contactaţi la realitate în fiecare minut, iar cele mai importante subiecte vor fi dezbătute de către analişti şi alţi invitaţi în studio”, spune Elena Robu-Popa, una din prezentatoarele ediţiilor speciale.
Realizatorii emisiunii sunt persoane care au o experienţă în domeniul televiziunii, dar care spun că este mereu loc de mai bine. Elena Robu-Popa e licenţiată în jurnalism şi comunicare publică. A început cu EU TV, unde a făcut, după cum susţine, de toate: a început ca reporter, a fost realizator-prezentator al emisiunii de investigaţie „Istorii la prezent”, „Ediţii speciale”, dezbateri electorale. La TVC 21 a format echipa de ştiri în limba română. Îşi aduce aminte cu plăcere de stagiul la TVR Timişoara, unde ar dori să se mai întoarcă.
Despre Jurnal TV spune că îşi doreşte să nu fie pe placul autorităţilor, să fie bătăioşi şi să devină o autoritate în materie de profesionalism pentru jurnalişti.
Vitalie Guţu este magistru în jurnalism, iar din vară îşi va lua şi licenţa în drept. A fost prezentator la TVC 21, iar în timpul studenţiei a activat ca voluntar la EU TV. Îşi doreşte ca Jurnal TV să fie prima televiziune de ştiri din Republica Moldova, care să aducă în fiecare minut adevărul aşa cum este, cu bune şi cu rele, iar telespectatorul să fie singurul care alege între bine şi rău.
„Chestiunea zilei” cu Mariana Raţă

Mariana Raţă şi-a început cariera la ziarul „Opinia”. De aproape cinci ani, e la „JURNAL de Chişinău”. Ca ziarist, a luat, de-a lungul timpului, mai multe premii în acest domeniu, dar printre cele mai valoroase le consideră pe cele câştigate la Concursul pentru cea mai bună investigaţie a anului.
Din luna mai 2009, a început să prezinte emisiunea „Chestiunea zilei” la postul de televiziune on-line Jurnal TV. Abordată de Mariana drept o provocare continuă, emisiunea este un talk-show în care sunt invitaţi oameni politici, rivalii zilei, pentru a discuta de pe poziţii opuse cel mai important subiect al momentului.
Susţine că Jurnal TV va deveni cea mai vizualizată televiziune, ţinând cont de echipa de profesionişti care lucrează aici.
„Cabinetul din umbră” cu Vitalie Călugăreanu
Realizatorul talk-show-ului „Cabinetul din umbră”, Vitalie Călugăreanu şi-a început activitatea în 1997, ca reporter şi redactor al ziarului „Flux”. A colaborat cu multe publicaţii, ocupând funcţia de redactor-şef al cotidianului „Jurnalul Naţional – ediţie de Chişinău”, a mai fost ştirist la Radio Plai şi director de programe la Radio Noroc. În televiziune a intrat în 2007, când a fost moderator al talk-show-ului „Epicentru” la EU TV, iar din 2009 a început să realizeze „Cabinetul din umbră”.
Despre emisiune, spune că va avea invitaţi care vor exprima opinii contradictorii despre subiectele abordate. „În cazul în care diversitatea tematică o va impune – unii invitaţi pot fi înlocuiţi în timpul emisiunii”, susţine Călugăreanu. Vor fi contactate telefonic şi alte persoane care au legătură cu temele analizate.
„Cred că Jurnal TV are şansa uriaşă de a rămâne unica televiziune de ştiri cu adevărat liberă din Republica Moldova care va atrage profesionişti capabili să redea realitatea”, conchide jurnalistul.
„Прямой разговор” cu Iulia Feodorova
Jurnal TV se adresează tuturor locuitorilor Republicii Moldova şi în fiecare seară, de luni până vineri, va fi prezentat „Прямой разговор”, o emisiune dedicată persoanelor vorbitoare de limbă rusă care au o viaţă socială activă. Realizatoarea emisiunii, Iulia Feodorova, a activat până acum în domeniul radioului, fiind prezentatoare la „Наше Радио” şi „Radio 7”. Referindu-se la emisiune, spune că în cadrul ei vor fi discutate cele mai stringente şi mai dureroase probleme.
„La Jurnal TV lucrează profesionişti cărora le place ceea ce fac, iar majoritatea sunt tineri. Emisiunea va fi realizată prin prisma acestora, iar tinerii au o viziune inovatoare asupra lucrurilor. De fapt, suntem o echipă care încearcă să-şi facă munca în mod onest şi nu există cenzură politică, nu ni se impune ce să facem şi ce nu. În principiu, va fi foarte interesant, pentru că va fi un produs 100 % autohton şi am toată încrederea că vom reuşi”, ne asigură Iulia Feodorova.
„Negru şi Bogatu” – cu Nicolae Negru şi Petru Bogatu
Săptămâna se va încheia cu un duel politic de zile mari, realizat de redutabilii analişti politici, Nicolae Negru şi Petru Bogatu. Astfel, în fiecare sâmbătă, se va discuta în contradictoriu despre cele mai importante evenimente politice ale săptămânii curente. În acelaşi timp, aceştia vor face bilanţul săptămânii care se încheie.
The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)