Real Madrid nu va mai ajunge la Chişinău!

PROMISIUNE // Fostul patron al „dacilor” a promis că va aduce „galacticii” la Chişinău, dar, până la urmă, a renunţat la această idee

Fostul patron al FC Dacia, Adlan Şişhanov, le-a promis fanilor că dacă „lupii galbeni” vor câştiga titlul de campioană, o va aduce la Chişinău pe Real Madrid. FC Dacia a câştigat titlul, dar, în cele din urmă, „galacticii” nu vor mai ajunge la Chişinău. Totuşi, dacă FC Dacia se califică în grupele Ligii Campionilor, acest lucru ar fi posibil, iar Şişhanov nu va mai fi nevoit să plătească 1,5 milioane de euro pentru un amical cu madrilenii.

Şişhanov, care finanţează deja echipa FC Zimbru, a dezvăluit că ajunsese la un acord cu şefii lui Real Madrid privind disputarea unui amical la sfârşitul lunii iulie, însă, din cauza că „dacii” vor disputa tururile preliminare pentru accederea în grupele Ligii Campionilor, înţelegerea a picat.

Omul de afaceri rus a spus că pentru meciul cu „galacticii” urma să scoată din buzunare în jur la 1,5 milioane de euro, ceea ce este echivalentul bugetului „dacilor” pentru un an. Ca să nu-şi piardă credibilitatea în faţa suporterilor echipei, Adlan Şişhanov a menţionat că amicalul de lux cu Real Madrid va avea loc în toamna acestui an, atunci când echipa lui Mourinho va avea o zi liberă. Dacă totuşi echipa lui Ronaldo&Co va avea alte oferte mai avantajoase de a disputa un amical, la Chişinău urmează să vină o altă echipă de top.

Amicalul cu Steaua i-a costat 500 de mii de euro

La sfârşitul lunii martie 2011, FC Dacia a disputat un meci amical cu Steaua Bucureşti, pentru această partidă Şişhanov ar fi plătit 500 de mii de euro. Astfel, pentru cele 90 de minute bifate cu FC Dacia, în care au marcat de patru ori, roş-albaştrii au primit peste 500.000 de euro. „Nu pot spune cu exactitate cât a luat Steaua din acest amical, dar a luat peste 500.000 de euro. Sunt bani mulţi, mai ales că a fost şi o deplasare uşoară şi ne-am creat şi o publicitate pe măsură”, au dezvăluit surse din cadrul clubului Steaua.

Nici Valencia, nici Galata nu iau atâţia bani

Banii încasaţi de stelişti sunt foarte importanţi şi chiar demonstrează puterea pe care o are brandul pe care a pus mâna Gigi Becali. În Europa, mai sunt echipe care nu sunt de top, dar îşi păstrează renumele, precum Galatasaray sau Valencia. Conducerile celor două cluburi amintite mai sus însă se mulţumesc cu o sumă de aproximativ 200.000 de euro pentru a disputa un amical într-o ţară străină.

Şi U Cluj vrea un amical cu Real

Şefii echipei Universitatea Cluj vor o inaugurare „galactică” a noului stadion! Patronul clujenilor Florian Walter încearcă să-i aducă pe Ronaldo şi Mourinho la deschiderea Cluj Arena!

Meciul însă nu se poate aranja de pe acum, pentru că nu se cunoaşte ziua exactă a finalizării construcţiei. „Am vorbit cu Giovani Becali şi mi-a spus că este posibil să o aducem pe Real Madrid. Doar că nu ştim încă exact data finalizării stadionului. Şi, pentru a perfecta amicalul, trebuie să cunoaştem asta. Noi încercăm, dar acum este prea devreme”, a spus Walter.

Vitalie Hadei