Reacția PDM la decizia Curții Supreme de Justiție privind invalidarea alegerilor: „Justiția în R. Moldova este independentă”

Fiind solicitat să comenteze decizia Curții Supreme de Justiție privind invalidarea alegerilor din Chișinău, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a declarat că justiția în R. Moldova este independentă. Declarația fost făcută în cadrul emisiunii „În PRO funzime” de la Pro TV, citat de radiochisinau.md.

„Tot ce se face în jurul acestei hotărâri este vorba de aspectul politic și partidele politice se expun, este dreptul lor să o facă. În contextul în care hotărârea a fost adoptată, eu înțeleg care a este nemulțumirea altor partide. Eu nu-mi permit să comentez această decizie. Hotărârea Curții de Apel a trezit anumite discuții în societatea moldovenească. A fost una sensibilă, dar nici atunci nu mi-am permis să comentez. (…) Poziția este criticată din punct de vedere politic. Pentru mine, opinia judecătorului este definitivă. Sunt anumite probleme, dar am încredere în justiție. Sunt acuzații tradiționale. Nu este ceva nou. Eu rămân sigur că justiția în R. Moldova este independentă și toate acuzațiile aduse trebuie probate”, a declarat reprezentantul PD.

Alegerile din Chișinău rămân a fi invalidate după decizia de ieri a instanței supreme de justiție.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)