Reacţia Guvernului de la Chişinău la cele 7 condiţii înaintate de executivul de la Bucureşti

DSC_1160f.nadea roscovanu

Premierul Pavel Filip a susţinut ieri o conferinţă de presă în cadrul căreia a vorbit despre cele şapte condiţii înaintate de Guvernul României pentru acordarea împrumutului în valoare de 150 mil. de euro. De asemenea, premierul a vorbit despre acţiunile pe care trebuie să le întreprindă pentru a înlătura restanţele acumulate la capitolul implementării prevederilor Acordului de Asociere dintre UE şi R. Moldova. Filip a ţinut să precizeze că ultima şedinţă a Comisiei guvernamentale de Integrare Europeană din cadrul executivului a avut loc în iulie 2015.

Marţi seară a fost organizată şedinţa Comisiei guvernamentale pentru Integrare Europeană, în cadrul căreia au fost trecute în revistă acţiunile întreprinse până acum. Ultima şedinţă a acestei comisii a fost organizată în iulie 2015. „Ne-am propus, împreună cu colegii, ca, pe parcursul a 30 de zile, să revenim la planul naţional de acţiuni pentru implementarea prevederilor Acordului de Asociere dintre UE şi R. Moldova în regim regulamentar”, a spus Filip.
De asemenea, despre împrumutul care urmează a fi acordat de către Guvernul României în valoare de 150 de mil. de dolari, Filip a spus: „Sâmbătă am avut o şedinţă operativă cu miniştrii responsabili de domeniile vizate în condiţiile înaintate de Guvernul României”, a precizat şeful cabinetului de miniştri.

„Avem mai puţin de 50 de zile pentru a avea rezultate în ceea ce priveşte obligaţiile asumate. Spun acest lucru pentru că, la 14 martie curent, urmează să aibă loc Consiliul de asociere şi e bine să stabilim ca termen 30 de zile pentru eliminarea acestor restanţe astfel încât, la începutul lunii martie, să avem o şedinţă de bilanţ pentru această perioadă. Cel puţin, în două săptămâni, să avem o şedinţă comună a guvernului cu preşedintele Parlamentului şi cu preşedinţii comisiilor parlamentare. La această şedinţă îi vom invita pe reprezentanţii UE ca să le putem afla poziţiile faţă de ce am întreprins până acum şi restanţele şi ce să facem de urgenţă.”

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)