Reacția Codruței Kovesi după demiterea sa de la DNA: „Am putut demonstra că legea e egală și pentru cei considerați de neatins”

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța-Kovesi, revocată după o decizie a președintelui României, Klaus Iohanni, și-a arătat speranța că lupta anticorupție nu se va opri și a declarat că atâta timp cât s-a aflat în funcție țara vecină a demonstrat că legea e egală și pentru cei considerați de neatins, scrie cotidianul.md.

„Am fost procuror-șef al DNA timp de cinci ani și tot ce am realizat sau nu am consemnat într-un raport care va fi disponibil în puțin timp. În ce privește procedura de revocare, vă reamintesc că propunerea nu a întrunit condițiile prevăzute de lege. CSM a dat aviz negativ. Am dovedit că motivele invocate de ministrul Justiției sunt nereale și neîntemeiate Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare”, a declarat Kovesi.

„Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare: Va exista o subordonare discreționară a procurorilor șefi față de ministrul Justiției? Nu comentez decizia CCR, însă aș vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi subordonați Ministrului Justiției. O clarificare ramâne necesară”, explică Laura Codruța-Kovesi.

„Despre mine, vă pot spune că am luat act de decretul de revocare. Începând de azi, nu voi mai lucra în cadrul DNA, voi rămâne procuror”, completează Kovesi.

La final, Laura Codruța-Kovesi a transmis un mesaj cetățenilor români: „Un mesaj pentru cetățenii români: Corupția poate fi învinsă, nu abandonați”.

Laura Codruţa-Kovesi a fost procuror general al României, în perioada 2006-2012, iar din 2013 se afla la conducerea DNA, mandatul său urmând să se încheie în anul 2019.

The following two tabs change content below.