Reacţia CNA în cazul femeii care a decedat după ce ar fi refuzat să dea mită unui doctor

cna

Responsabila de relaţii cu presa de la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA), Angela Starinschi, a infirmat faptul că Diana Volodeţ din Căuşeni ar fi sunat la linia fierbinte a acestei structuri, se menţionează într-un comunicat al CNA.

„În urma examinării Registrului privind evidenţa apelurilor telefonice primite prin intermediul Liniei Naţionale Anticorupţie nu a fost constatat niciun apel prin care s-ar fi reclamat vreo infracţiune de corupţie comisă în cadrul Centrului Mamei şi Copilului. Conform regulamentului privind înregistrarea apelurilor parvenite prin intermediul Liniei naţionale anticorupţie, ofiţerul de gardă este obligat să facă o notă şi să o transmită Direcţiei investigaţii atunci când este reclamat un caz de corupţie”, se menţionează în acelaşi comunicat.

„Or, din iunie 2016, când a fost recepţionată ultima plângere din domeniul sănătăţii la linia fierbinte, nu există nicio altă sesizare privind comiterea unor acte de corupţie în instituţiile medicale. CNA îşi exprimă regretul şi faţă de faptul că, înainte de a publica articolele care aduc acuzaţii grave instituţiei, jurnaliştii nu au contactat serviciul de presă pentru a primi reacţia corespunzătoare la timpul potrivit”, se afirmă în comunicat.

Potrivit kp.md, femeia care ar fi decedat la Căuşeni, după ce ar fi refuzat să dea mită unui medic de la Institutul Mamei şi Copilului, ar fi sunat la linia fierbinte a CNA, însă reprezentanţii acestei structuri ar fi expediat-o la Ministerul Sănătăţii.