Răzbunarea satului

Şoferului Vasile Demian, care se face vinovat de accidentul produs la 1 noiembrie 2011 pe calea ferată de la intrarea în satul Bulboaca, r. Anenii Noi, fostul jud. Chişinău, locul în care microbuzul de pe ruta Chişinău-Şerpeni a fost lovit de tren, i s-a prelungit mandatul de arest pe 30 de zile, din cauza că rudele celor decedaţi în urma accidentului vor să se răzbune. Declaraţia îi aparţine procurorului Procuraturii de Transport, Gheorghe Nogai. Astfel, şoferul se află în arest pe 30 de zile, timp în care se desfăşoară ancheta, a comunicat pentru JURNAL de Chişinău, Dumitru Buga, şef al Direcţiei Poliţie Transporturi a MAI.

Victoria POPA

Dumitru Buga a mai spus că Vasile Demian este reţinut ca să nu apară alte incidente care ar perturba mersul anchetei, asta fiind şi în scopul siguranţei şoferului.

Şofer profesionist

„Bărbaţii ale căror femei au decedat în accident sunt în stare de şoc şi vor să se răzbune pe Vasile. Aceştia zic că-l fac bucăţi dacă-l văd în sat”, a spus pentru JURNAL Constantin Bostan, secretarul primăriei Şerpeni, r. Anenii Noi. Bărbatul este de părerea că structurile abilitate trebuie să decidă dacă merită sau nu pedepsit consăteanul său. Potrivit secretarului primăriei Şerpeni, Vasile Demian este şofer profesionist, a lucrat toată viaţa şofer, având toate categoriile de calificare.

„În ultimul timp el era foarte stresat din cauza problemelor în familie. Creştea de patru ani de unul singur trei copii minori şi avea grijă de mama lui foarte bolnavă şi bătrână care stă cu el în ogradă. Îmi părea că chiar nu stă bine cu capul”, mi-a mai spus bărbatul.

„Mi-e milă de copiii lui, pentru că pe ai mei nu-i mai întoarce nimeni”

Întrebată de JURNAL, Ivana Luca, în vârstă de 50 de ani, femeia care a înmormântat cele două fiice în vârstă de 21 şi, respectiv, 26 de ani în urma tragicului accident, a spus că „Dumnezeu îmi este martor. Nu simt ură. Mi-e milă de copiii lui, pentru că pe ai mei nu-i mai întoarce nimeni. Lumea este agitată. Nu-mi închipui ce ar putea fi dacă-i permite poliţia să vină acasă”, spune femeia plângând, în timp ce-şi ţine nepoţica în vârstă de două luni în braţe. Ivana Luca a rămas cu doi nepoţi de la fiice, unul în vârstă de un an şi două luni, care se află şi în prezent în spital, şi nepoţica de doar două luni.

„N-are ce trăi odată ce a murit atâta lume din cauza lui!”

„Tata e la spital la sora mai mică, care de-abia ieri şi-a revenit şi a început să vorbească. El vrea să se răzbune. N-are ce trăi odată ce a murit atâta lume din cauza lui! Copiii nu-s de vină, dar au rude şi-i vor îngriji”, ne spune Galina, în vârstă de 25 de ani, a cărei mamă a decedat în accident. „Mama mea avea doar 49 de ani”, plânge tânăra.

Vecinul şi naşul de cununie al şoferului, Anton Poiată, zice că oamenii se vor linişti cu timpul, pentru că Vasile Demian nu a fost om rău în sat. „Din armată, a lucrat şofer. Nu ştiu ce a făcut, unde se gândea când s-a întâmplat accidentul”, îşi dă cu părerea acesta. Potrivit naşului de cununie, copiii şoferului sunt bine. Rudele au fost recent şi le-au cumpărat de îmbrăcat pentru iarnă şi au grijă de ei.

Maria Luca, al cărei bărbat a decedat în accident, spune că nu le poate dori rău copiilor lui Vasile Demian şi că nu e setoasă de răzbunare: „De mine n-are de ce să se teamă. Să vină să-şi caute de grijă de copii, care au rămas de mici şi fără mamă, căci pe bărbatul meu nu-l mai pot întoarce”.

Femeia a mai spus că şoferul trebuie să-şi recunoască vina şi justiţia va fi înţelegătoare, având în vedere cei trei copiii rămaşi orfani de mamă care sunt singuri acasă.

The following two tabs change content below.