Răzbunarea-i boală rea

L-a prins cu ea în dormitor. Îi venea să-i omoare pe amândoi, dar a reuşit să le zâmbească şi lui, şi fetei, rugându-l politicos pe soţ să o conducă acasă pe domnişoară

cheating

Foto: simbol

ădălina este o doamnă nonconformistă. A crescut într-o familie de medici, care însemna pentru satul lor familia ideală. În realitate, era o familie ca oricare alta, în care se întâmplă de toate, însă în care a dominat bunul-simţ, dragostea şi respectul reciproc. La 29 de ani, a simţit pe propria piele ce înseamnă răzbunarea. Nici nu îi venea să creadă că ceea ce s-a întâmplat a fost cu ea. O durea tot, dar mai tare o durea sufletul, mai ales că îşi dorise din toată inima să fie bine.

Dar să o luăm de la capăt. Avea 19 ani când s-a măritat cu Andrei. Flăcăul era din acelaşi sat cu ea. Tocmai venise din armată. S-au cunoscut în iunie, în iulie au început să vorbească despre lucrurile intime, iar în octombrie şi-au înregistrat deja căsătoria la Oficiul Stare Civilă. Aşa a pornit protagonista noastră pe drumul către noua ei viaţă. Nu se gândea dacă a făcut sau nu alegerea corectă. Îşi trăia clipele frumos, ascultându-şi inima. Relaţia lor a culminat cu o nuntă frumoasă, care a avut loc după sărbătorile de iarnă. Vă daţi seama că a fost dragoste la prima vedere. Andrei nu a topit-o cu vorbe dulci. Atunci când i-a cerut mâna, i-a spus simplu, din toată inima: „Aş dori să te văd mama copiilor mei”.

Dragostea îi maturiza

Pentru Mădălina a fost un lucru neaşteptat, un lucru minunat, care i-a înmulţit gândurile şi emoţiile pozitive. O stare de bine aveau şi părinţii când îi vedeau bine dispuşi şi plini de viaţă. Şi bunica Mădălinei se bucura pentru ei. Femeia o iubea enorm. Bolnavă fiind, s-a tot rugat să nu moară, să apuce să-şi vadă nepoata mireasă. Şi a văzut-o, însă la numai două luni după nuntă, bătrâna s-a stins. Dar viaţa merge mai departe, nu se opreşte în loc.

Dragostea maturiza acest cuplu. În curând, cei doi au devenit părinţi. Ziceau că nu se compară cu nimic în lume, sfânta bucurie de a vedea în casă un copil. Tot universul se învârtea în jurul lui. Iar părinţii făceau totul pentru el din suflet. Peste doi ani s-a născut şi al doilea copil. Aveau băiat şi fată şi erau cu inima împăcată, cum se spune.

S-a prăbuşit ca să nu se mai ridice

„Sunt cel mai fericit de pe pământ”, i-a spus Andrei soţiei cu o bucurie copilărească în glas în ziua în care a ieşit din casă şi nu s-a mai întors. Nu ştii niciodată ce poate să ţi se întâmple în cea mai frumoasă zi din viaţa ta. Era o zi caldă de vară. La şcoală, balul de absolvire, prin sat, lume puţină. Andrei plecase până la magazin ca să cumpere pâine. Şi cum ieşea cu pâinea în sacoşă, a dat nas în nas cu un fost coleg de clasă, care fusese îndrăgostit de Mădălina şi care era un pic aghesmuit. Împingându-l înapoi în magazin, acesta i-a spus apucându-l de guler: „Nu vrei să-mi faci cinste o sută de grame? Ai casă, nevastă frumoasă, doi copii”.

Andrei i-a spus pe un ton liniştit: „Altă dată”. Şi s-a grăbit să plece. Fostul coleg a ieşit puşcă din urma lui şi l-a luat la pumni. L-a lovit atât de tare la tâmplă încât a căzut ca secerat la pământ. După câteva secunde s-a ridicat, s-a scuturat de praf şi a dat să plece, dar nu a făcut nici doi paşi şi s-a prăbuşit din nou ca să nu se mai ridice. Criminalului i s-a părut o glumă şi a început să-l stropească cu apă, înjurându-l. Dar degeaba, Andrei era mort. Loviturile date în cap au produs aşa-zisul „cheag pe creier” sau, vorbind în termeni medicali, hematomul epidural. Astfel, omul vesel, pozitiv, puternic, tânăr, frumos şi sănătos a plecat cu zile în pământ, lăsându-şi soţia văduvă, la numai 23 de ani, şi doi copii minori orfani de tată.

Infidelitatea îi stătea în sânge

Mult l-a plâns Mădălina pe omul iubit. După doi ani de lacrimi şi durere, avea să-l întâlnească pe Valentin, un tânăr din satul vecin. Iar după o perioadă frumoasă în care cei doi s-au întâlnit în fiecare duminică, femeia a fost cerută în căsătorie. Raţiunea îi şoptea să nu se grăbească, iar inima îi spunea să se mărite cu el. Şi s-a măritat. Nu aveai cum să spui că nu se potriveau. Aveau ce discuta, nu se plictiseau nicio clipă. Era îndrăgostită şi îl dorea mereu. Şi el se simţea atras de ea. Îl cucerise cu calmul de care dădea dovadă, dar şi cu frumuseţea ei. Valentin se arăta ataşat şi de copiii Mădălinei.

Peste un an, a venit pe lume şi copilul lor, o fetiţă drăguţă, căreia i-au dat numele Lorena. Aveau multe momente bune în familie, dar şi multe momente grele. Lorena s-a născut cu probleme de sănătate şi, de foarte multe ori pe an, Mădălina trebuia să stea cu ea la Centrul Mamei şi Copilului din Chişinău. Copiii mai mari mergeau atunci la bunici, iar Valentin gospodărea de unul singur pe acasă.

Trebuie să vă spun că soţia sa nici nu bănuia că bărbatul ei face parte din bărbaţii cărora infidelitatea le stă în sânge. Avea mai multe amante prin satele vecine. Pe una dintre ele, o fetişcană de 16 ani, o aducea acasă în zilele când Mădălina pleca la Chişinău. O adusese şi într-una din zile, înainte de Paşti. Tocmai când le era lumea mai dragă, Mădălina s-a întors acasă. Având cheia de la uşă, a deschis şi a intrat. L-a prins cu ea în dormitor. Îi venea să-i omoare pe amândoi, dar a reuşit să-i zâmbească şi lui, şi fetei, rugându-l politicos pe soţ să o conducă acasă pe domnişoară. Când s-a întors nu l-a certat. Ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, şi-au văzut de grijile familiei mai departe. Iar el i-a spus atât: „Iartă-mă, draga mea!”.

Dar în sufletul Mădălinei era răscoală. Îşi pusese în gând să-l înşele. „Lasă-l să vadă şi el cum e”, şi-a zis ea.

Au pus la cale planul de răzbunare

Avea Mădălina o relaţie amicală cu un fost coleg de facultate, care locuia în centrul raional. L-a sunat, s-au întâlnit şi au pus la cale planul de răzbunare. Într-o duminică, parcă din întâmplare, în timp ce făcea cumpărături împreună cu Valentin, a apărut şi amicul. Mădălina i-a sărit în gât, iar el a sărutat-o. Şi a sărutat-o atât de dulce şi de pătimaş, creând impresia că acesta nu era primul sărut. Valentin a scrâşnit din dinţi, dar nu a zis nimic. Jocul de-a sărutul s-a mai repetat de câteva ori.

Altă dată însă, în timp ce el era la serviciu, l-a chemat pe fostul coleg acasă. Copiii erau la grădiniţă, la şcoală. A îmbrăcat costumul de baie şi a intrat cu el în dormitor. S-au întins pe patul conjugal şi jucau teatru. Dar fostul coleg era atât de tandru şi o mângâia pe spate atât de firesc cu atingeri uşoare, încât ea se lăsa pradă acelor senzaţii plăcute.

Când a intrat Valentin, ea stătea în braţele lui, iar el îi mângâia drăgostos părul, gâtul, obrajii. Ca scos din minţi, acesta s-a repezit la ea şi a început să o lovească cu furie, răcnind: „Te învăţ eu minte! Am să-ţi bag eu minţile în cap!”. Amicul a încercat să-l potolească, spunându-i adevărul, dar el nu auzea nimic. O lovea cu pumnii şi cu picioarele ca pus în priză. Fostul coleg a scos-o cu greu din mâinile lui. Era numai vânătăi, cu coastele rupte. Mădălina a ajuns la spital. O durea tot, dar mai tare o durea sufletul. Îşi dorise din toată inima o căsnicie fericită cu Valentin, care s-a încheiat cu o răzbunare cruntă şi cu un divorţ. Acum Mădălina are 36 de ani, nu s-a mai căsătorit şi zice că nu se va mai căsători niciodată.

The following two tabs change content below.