Război între Olimpia Bălţi şi FC Sheriff

Conducerea celor de la FC Sheriff a respins cererea Olimpiei Bălţi ca meciul din etapa a XXVI-a a Diviziei Naţionale dintre cele două echipe să se joace la Bălţi şi nu la Tiraspol. Anterior, meciul care urma să se joace conform programului la Bălţi a fost amânat din cauza participării tiraspolenilor în cupele europene. Bălţenii au acceptat să joace la începutul anului curent meciul restant la Tiraspol şi acum au solicitat celor de la FC Sheriff să le întoarcă favoarea.

Vicepreşedintele clubului Olimpia, Serghei Chiseleov, a luat foc când a auzit de refuzul tiraspolenilor. „Atunci când le-a trebuit lor, toate echipele din Divizia naţională le-au intrat în situaţie. Ar fi fost normal că măcar un meci din întreg sezonul să-l disputăm în faţa propriilor suporteri, dar cei de la FC Sheriff se gândesc doar la ei”, a spus oficialul clubului bălţean.

Acesta a menţionat că FC Sheriff o să aibă nevoie şi în 2010 de favoruri din partea altor echipe din campionatul intern, dar toţi vor răspunde cu aceeaşi monedă. „Ei nu au înţeles că au făcut o greşeală imensă. Cu siguranţă, vor solicita să amânăm unele meciuri din Divizia Naţională când vor participa în cupele europene, dar toţi o să-i refuze. Vor trebui să lupte pe două fronturi. Ori cupele europene, ori campionatul intern. FC Sheriff s-a făcut de râs în faţa întregii naţiuni, fără a se gândi la ziua de mâine”, a conchis Serghei Kiseliov.
Meciul dintre FC Sherif şi Olimpia Bălţi din etapa a XXVI-a din Divizia Naţională va avea loc pe 10 aprilie şi se va juca pe arena „Sheriff” din Tiraspol.

Vitalie Hadei