Război între fraţi în meciul Germania–Ghana

Jerome şi Kevin Boateng vor fi rivali în Germania – Ghana

La cuţite din cauza lui Ballack, Jerome şi Kevin Prince Boateng se vor afla faţă în faţă în confruntarea Germania – Ghana.
Şocul Germania–Ghana, de miercuri, decisiv pentru calificarea în „optimi” a ambelor formaţii, ar putea genera un adevărat război în familia fraţilor Boateng. Şi nu doar pentru că mama e nemţoaică, iar tatăl ghanez. Sau fiindcă mezinul, Jerome, joacă pentru Germania, în timp ce Kevin Prince va îmbrăca tricoul africanilor.
C

ei doi nu-şi mai vorbesc de o lună. Mai precis de la finala Cupei Angliei, Chelsea–Portsmouth (1-0). În timpul meciului, Kevin Prince l-a lovit aşa de rău pe mijlocaşul albaştrilor, Michael Ballack, încât căpitanul reprezentativei Germaniei a devenit indisponibil pentru mondialul sud-african. Iar Jerome nu i-a iertat-o: „A fost intenţie!”.

Declaraţia sa a produs aproape instantaneu ruptura. „În loc să mă apere, el m-a arătat cu degetul. I-am zis că e timpul să ne vedem fiecare de drumul lui”, s-a supărat jucătorul lui Portsmouth. De la Hamburg, unde a evoluat până în această vară, a venit şi replica fratelui mai mic: „Nu vreau să mai am niciun contact cu el! Persoana lui nu mă mai interesează!”.
Au jucat împreună la Hertha

Kevin Prince şi Jerome Boateng s-au născut amândoi la Berlin, la diferenţă de un an şi jumătate: 6 martie 1987, respectiv 3 septembrie 1988. Şi unul, şi altul au făcut primul pas în fotbalul mare la Hertha, unde au jucat la un moment dat împreună, în returul campionatului 2006–2007. La finalul acelui sezon, fiecare a pornit pe un alt drum. Cel mare s-a transferat la Tottenham, iar celălalt a semnat cu Hamburger SV. Amănunt interesant, unchiul fraţilor Boateng din partea tatălui e un fost internaţional ghanez, iar bunicul din partea mamei e văr cu fostul internaţional german Helmut Rahn.

De ce a ales Ghana

Ca şi fratele Jerome, Kevin Prince a început prin a evolua la diverse reprezentative de juniori ale Germaniei. Se părea că va avea un viitor strălucit în naţionala mare, motiv pentru care a respins oferta de a îmbrăca tricoul Ghanei la CM 2006. S-a răzgândit însă un an mai târziu, după ce a fost dat afară de la naţionala de tineret a nemţilor ca urmare a unor incidente provocate în cantonament, în timpul unui turneu disputat la Toulon.

Precedentul Mandanda

Precedenta situaţie în care doi fraţi au îmbrăcat tricouri diferite într-un meci internaţional a fost în februarie 2002. Steve Mandanda de la Marseille a apărat atunci poarta reprezentativei Franţei, în timp ce fratele Parfair a stat între buturile naţionalei Congo. Ei nu s-au întâlnit însă pe teren. Steve a fost înlocuit la pauză, exact când a intrat fratele la adversari.